Ζήτησε φόρεμα από τον Πούτιν και πήρε ένα καλύτερο χωριό

Ζήτησε φόρεμα από τον Πούτιν και πήρε ένα καλύτερο χωριό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν χειμώνας του 2008 όταν στη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ρωσικό λαό, η Ντάρια Βαρφλομέγεβα, 10 ετών τότε, από την Μπουριάτια, είχε παρέμβει ζωντανά ζητώντας του ένα φόρεμα σαν της Σταχτοπούτας, λέγοντας πως η οικογένειά της δεν μπορούσε να της το αγοράσει λόγω της μεγάλης ανεργίας που μάστιζε το χωριό της Τουγκνούι. Η αντίδραση του Πούτιν υπήρξε άμεση, καθώς μερικές ημέρες αργότερα υποδεχόταν όλη την οικογένεια της μικρής Ντάρια στην κατοικία του, όπου δώρισε στη μικρή και την αδελφούλα της παραμυθένια φορέματα. Το τηλεφώνημα της μικρής ήταν το έναυσμα προκειμένου, ύστερα από προτροπή του Ρώσου πρωθυπουργού, οι τοπικοί άρχοντες να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να τονωθεί η οικονομία του χωριού.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν ξέχασε την Ντάρια και αυτή τη φορά την επισκέφθηκε ο ίδιος προκειμένου να δει την εξέλιξη τη δική της αλλά και να διαπιστώσει αν μειώθηκαν τα προβλήματα του χωριού της. Την Παρασκευή λοιπόν, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δημοκρατία της Μπουριάτια των 970.000 κατοίκων για τους εορτασμούς της 350ής επετείου από την ένταξή της στη Ρωσία, επισκέφθηκε την Ντάρια στο σπίτι της, κρατώντας στα χέρια του αυτή τη φορά ως δώρα λάπτοπ και κινητό τηλέφωνο γι’ αυτήν και την αδελφή της. Ο Πούτιν, αφού ήπιε τσάι με την οικογένειά της, εξήρε τις Αρχές για τη γρήγορη ανάπτυξη του χωριού, στο οποίο χτίστηκε νέο σχολείο με προαύλιο χώρο, βιβλιοθήκη και στούντιο ηχογραφήσεων. Τις νέες εγκαταστάσεις επισκέφθηκε φορώντας χαντάκ, το παραδοσιακό μαντίλι της Μπουριάτια, δώρο των κατοίκων του χωριού.

Εκτός από τα καλά λόγια προς τους τοπικούς φορείς, δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική. Οπως είπε, διαπίστωσε προβλήματα στην οικονομία του χωριού που εστιάζονται στο γεγονός πως δεν υπάρχει παραγωγή αγαθών και ζήτησε να επαναλειτουργήσουν οι τοπικές φάρμες. Στο εορταστικό κονσέρτο στην πρωτεύουσα της Μπουριάτια, Ουλάν-Ουντέ, υποσχέθηκε 13 δισ. ρούβλια (467 εκατ. δολάρια) από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση τα επόμενα δύο χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή