Μήνυση Γαλλίδας κατά Στρος – Καν

Μήνυση Γαλλίδας κατά Στρος – Καν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Βέβαιος ότι θα απαλλαγεί οριστικά από τον νομικό πονοκέφαλο που του προκάλεσαν οι περιπέτειές του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ του Μανχάταν είναι πλέον ο Ντομινίκ Στρος-Καν, καθώς οι κατηγορίες για τον βιασμό της καμαριέρας προβλέπεται να αποσυρθούν σε δύο εβδομάδες ή και νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους ανακριτές.

Διόλου βέβαιος δεν είναι όμως για την αποκατάσταση του ονόματός του, καθώς μια νέα υπόθεση ανοίγει ακριβώς τη στιγμή που είναι έτοιμος να ανασάνει με ανακούφιση. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν το 2002, κατέθεσε χθες μήνυση εναντίον του για απόπειρα βιασμού, επειδή, όπως εξήγησε, επιθυμεί τον θρίαμβο της δικαιοσύνης. Με τη σειρά της, η υπεράσπιση του κ. Στρος-Καν, ενθαρρυμένη από τις αποκαλύψεις για τα ψεύδη της καμαριέρας, απειλεί να μηνύσει την κ. Μπανόν για δυσφήμηση, επειδή, όπως είναι γνωστό, η τελευταία έχει χαρακτηρίσει τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ «διεγερμένο χιμπατζή». Επίσης, η καμαριέρα του Σοφιτέλ μηνύει και αυτή τη New York Post, επειδή την αποκάλεσε πόρνη σε αλλεπάλληλα ρεπορτάζ «σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δώσει ώθηση στις δραματικά πεσμένες πωλήσεις της»…

Τον Φεβρουάριο του 2007 η κ. Μπανόν ήταν προσκεκλημένη σε τηλεοπτικό σόου και αναφέρθηκε σε κάποιον πολιτικό ο οποίος την είχε παρασύρει σε ένα άδειο διαμέρισμα με το πρόσχημα ότι θα της δώσει συνέντευξη. Στην εκδοχή των δηλώσεων που τελικά μετέδωσε η τηλεόραση είχε σβηστεί το όνομα του πολιτικού, αλλά έναν χρόνο μετά, η συγγραφέας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για τον Στρος-Καν. «Αρχισα να τον μαγνητοφωνώ. Ηθελε να μου κρατάει το χέρι όσο θα απαντούσε»… «Επειτα, προχώρησε προς το μπράτσο, έπειτα λίγο παραπέρα, κι έτσι τον σταμάτησα αμέσως», εξήγησε. Το περιστατικό «έληξε πολύ βίαια, καθώς του φώναζα «όχι, όχι» και καταλήξαμε να παλεύουμε στο πάτωμα»… «Δεν ήταν μόνο ένα ή δύο χτυπήματα. Τον κλώτσησα, προσπάθησε να ανοίξει το παντελόνι μου», υποστήριξε η Μπανόν, προσθέτοντας ότι τελικά διέφυγε.

Η μητέρα της, Σοσιαλίστρια πολιτικός και μπλόγκερ, επιβεβαίωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rue89 ότι συμβούλεψε τότε την κόρη της να μην κάνει επίσημη καταγγελία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή