Συνάντηση ομάδας Στρος-Καν με στελέχη εισαγγελίας

Συνάντηση ομάδας Στρος-Καν με στελέχη εισαγγελίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνάντηση είχε χθες η υπερασπιστική ομάδα του Ντομινίκ Στρος-Καν με στελέχη της εισαγγελίας στη Νέα Υόρκη, καθώς οι κατηγορίες βιασμού που βαρύνουν τον πρώην διοικητή του ΔΝΤ μοιάζουν να καταρρέουν. Παρότι και οι δύο πλευρές δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το περιεχόμενο των μεταξύ τους προγραμματισμένων συνομιλιών, οι καλά πληροφορημένοι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ανέφεραν ότι το θέμα της συζήτησης αφορούσε το αν οι κατηγορίες θα αποσυρθούν αυτοβούλως από την εισαγγελία ή η υπόθεση θα κλείσει ως αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αγνωστο παρέμενε εάν ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς παραβρέθηκε στη χθεσινή συνάντηση. Η επόμενη εμφάνιση του Στρος-Καν ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι προγραμματισμένη για τη 18η Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Παρισιού έλαβε χθες μηνυτήρια αναφορά της Γαλλίδας συγγραφέως και δημοσιογράφου Τριστάν Μπανόν, που υποστηρίζει ότι ο Στρος-Καν αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2003 κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας θα εξετάσει την υπόθεση και θα αποφασίσει εν καιρώ εάν θα ασκήσει δίωξη κατά του Στρος-Καν. Τα κίνητρα της 32χρονης καταγγέλλουσας αμφισβήτησαν χθες βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αναφέροντας ότι η κ. Μπανόν συνεργάζεται με ειδησεογραφική ιστοσελίδα προσκείμενη στο κυβερνών UMP του προέδρου Σαρκοζί, υπονοώντας ότι η καταγγελία αποσκοπεί να καταφέρει τελειωτικό πολιτικό χτύπημα στον Στρος-Καν. Η απόπειρα βιασμού τιμωρείται από το γαλλικό δίκαιο με ανώτατη ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Σύμφωνα με χθεσινές δημοσκοπήσεις, 21% των Γάλλων σκοπεύει να ψηφίσει στις ανοιχτές προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον Οκτώβριο για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου.

Η ατυχία του ζεύγους Στρος-Καν συνεχίσθηκε και την Τρίτη, κατά την επιστροφή τους από βραδινή έξοδο στη μονοκατοικία της Τραϊμπέκα όπου διαμένουν. Το ζευγάρι χρειάσθηκε πολλά λεπτά για να ανοίξει την πόρτα της οικίας του, παραμένοντας αποκλεισμένο έξω από αυτό και υπό τα εκτυφλωτικά φλας των δεκάδων παπαράτσι.

Την ίδια ώρα, η διάδοχος του Στρος-Καν στο τιμόνι του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε χθες σε δηλώσεις της στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να είναι σεβαστό από το κοινό και τον Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή