Αποχρωσεις

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εριστικός και αγενής λόγω ομάδας αίματος

Πρωτότυπη δικαιολογία βρήκε ο παραιτηθείς υπουργός Ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας Ρίου Ματσουμότο για τις προσβλητικές του δηλώσεις εις βάρος των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι του Μαρτίου. «Φταίει η ομάδα αίματός μου. Η ομάδα Β είναι γνωστή για τον εριστικό της χαρακτήρα και τη δυσκολία στην επικοινωνία. Η σύζυγός μου με πήρε πριν από λίγο τηλέφωνο για να μου το επισημάνει. Νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτώ σοβαρά», είπε την Τρίτη, λίγη ώρα μετά την παραίτησή του. Ο Ιάπωνας πολιτικός παρέμεινε υπουργός για μόλις μία εβδομάδα, ενώ υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω της αλαζονικής και αγενούς συμπεριφοράς του απέναντι σε κυβερνήτες πληγέντων νομών.

Λοταρία βρεφών

Λοταρία σαν το δικό μας «Ξυστό», υπό την αιγίδα του βρετανικού κράτους, με πρώτο λαχνό την κάλυψη των δαπανών εξωσωματικής γονιμοποίησης των νικητών, πρόκειται να κυκλοφορήσει στη χώρα. Το κάθε κουπόνι του αμφιλεγόμενου παιγνίου αναμένεται να κοστίζει 20 στερλίνες (22,3 ευρώ), ενώ η νικήτρια που θα κληρώνεται μία φορά τον μήνα θα μπορεί να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, συνολικού κόστους 25.000 στερλινών. Αν η συμβατική εξωσωματική αποτύχει, οι νικήτριες θα έχουν πρόσβαση σε ωάρια δωρητριών, αναπαραγωγική χειρουργική ή ακόμη και ανάδοχο μητέρα. Τα έσοδα θα ενισχύσουν τη διοργανώτρια μη κερδοσκοπική οργάνωση To Hatch. Οι επικριτές της λοταρίας υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει την ίδια τη φύση της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Παραγωγική εμμονή

«Εχετε περίοδο; Λυπάμαι, τότε δεν είστε παραγωγική. Εχετε παιδιά; Λυπάμαι, ούτε εσείς είστε παραγωγική». Με λίγα λόγια, αν είσθε γυναίκα άνω των δώδεκα και κάτω των πενήντα, απλά δεν είσθε παραγωγική, σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της νεοζηλανδικής ΕΜΑ, Αλιστερ Τόμσον, ο οποίος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε ραδιοφωνική εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι είναι λογικό οι γυναίκες να πληρώνονται 12,5% λιγότερο από τους άντρες, αφού παίρνουν πιο συχνά άδειες. «Συγγνώμη», είπε, «δεν είμαι σεξιστής, είναι οι αλήθειες της ζωής». Το σχόλιο αυτό χαρακτηρίσθηκε από την υπουργό Εργασίας Κέιτ Γουίλκινσον «εγκεφαλική βόμβα» και ο Τόμσον υποχρεώθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Η απόλυσή του, πάντως, ουδεμία έκπληξη προκάλεσε, καθώς τα σχόλιά του κάθε άλλο παρά παραγωγικά ήταν.

Απατηλά πλούτη

Κυκλοφοριακή συμφόρηση προκλήθηκε χθες το πρωί στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Μόσχας, όταν ασυνείδητος φαρσέρ πέταξε στο οδόστρωμα χιλιάδες σελιδοδείκτες, πιστά αντίγραφα χαρτονομισμάτων των χιλίων ρουβλίων. Ο αυτοκινητόδρομος των δέκα λωρίδων κυκλοφορίας αποκλείσθηκε από εγκαταλελειμμένα οχήματα, οι οδηγοί των οποίων προσπαθούσαν να συλλέξουν τα ψεύτικα χρήματα. Οι αρχές αναγκάσθηκαν να καλέσουν αντλίες νερού για να απομακρύνουν τα χωρίς αξία χαρτιά από τον δρόμο. Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον περασμένο Ιούλιο, με πραγματικά χρήματα αυτή τη φορά, όταν δύο Μοσχοβίτες αξιωματούχοι που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται επέλεξαν να πετάξουν τα 300.000 ευρώ της προμήθειάς τους στον δρόμο, προκαλώντας μποτιλιάρισμα.

Πλούσια δώρα

Θέλετε ένα πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο Ferrari, ένα φορητό υπολογιστή ή εισιτήρια για ρομαντική κρουαζιέρα στη Μεσόγειο; Αγοράστε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στη Νότια Κορέα. Τα παραπάνω δεν είναι παρά μερικά από τα δώρα που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες. Ενας τυχερός φοιτητής στη Σεούλ κέρδισε έτσι την περασμένη εβδομάδα αυτοκίνητο Ferrari αξίας 300.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή