Συντομα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Social networking

Ετοιμάζεται το νέο υπερόπλο της Google στο Διαδίκτυο

Μια νέα απόπειρα στον χώρο του social networking κάνει η Google με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Google+. Στο Google+ περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως το Huddle («πηγαδάκι») για την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ανάμεσα σε ομάδες μελών, το Sparks για την αναζήτηση βίντεο ή άρθρων και την εύκολη κοινοποίησή τους σε «φίλους», ή το Circles («Κύκλοι»), που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κατηγοριοποιεί τις επαφές του σε επιμέρους υποομάδες, με καθεμία από τις οποίες μπορεί να μοιράζεται διαφορετικά στοιχεία. Ενα από τα ισχυρά ατού της πλατφόρμας είναι το Hangout, το οποίο επιτρέπει τις ομαδικές βιντεοκλήσεις. Το Google+ βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική φάση λειτουργίας και είναι διαθέσιμο μόνο με πρόσκληση.

Οffice 365

Υπηρεσία της Microsoft για επιχειρήσεις

Σε σαράντα χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, διατίθεται εδώ και λίγες ημέρες το Office 365, η καινούργια συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft. Η υπηρεσία απευθύνεται σε επιχειρήσεις και βασίζεται στην τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους, ώστε οι υπάλληλοι μιας εταιρείας να μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε και από διαφορετικές συσκευές (Mac, iPhone, Windows Phone 7, Android, Blackberry), χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως τη σουίτα εφαρμογών Office, το SharePoint Online και την πλατφόρμα διασκέψεων Lync Online. Η μηνιαία συνδρομή κυμαίνεται από 2 έως 27 ευρώ ανά χρήστη. Σύμφωνα με τη Microsoft, η πιλοτική χρήση του Office 365 σε περισσότερους από 200.000 οργανισμούς έδειξε πως μπορεί να μειώσει το κόστος για πληροφοριακά συστήματα έως και 50%.

ΚΤΕΛ Νομού Αττικησ Α.Ε.

Ασύρματο Ιντερνετ στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ αποφάσισε να προσφέρει πιλοτικά η ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., σε όλους τους επιβάτες των οχημάτων της που πραγματοποιούν το υπεραστικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Το πρόγραμμα για την παροχή σύνδεσης στο συγκεκριμένο δρομολόγιο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Infotrip και αναμένεται να προσφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τη χρήση του λεωφορείου έναντι του Ι.Χ., από τη στιγμή που κάθε επιβάτης θα μπορεί μέσα από τον φορητό υπολογιστή του ή το «έξυπνο» κινητό να διαβάζει τα e-mail του καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και να «σερφάρει» στις ιστοσελίδες της αρεσκείας του. Ιντερνετικές συνδέσεις στους πελάτες τους παρέχουν ήδη ΚΤΕΛ άλλων νομών, όπως το ΚΤΕΛ Κοζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή