Η Γαλλία στον αστερισμό αγωγών

Η Γαλλία στον αστερισμό αγωγών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στην αντεπίθεση περνάει η Μαρτίν Ομπρί, πρώτη γραμματέας των Γάλλων Σοσιαλιστών, υποψήφια για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου, στις εκλογές του 2012, μετά τις εναντίον της φήμες ότι είναι αλκοολική, ομοφυλόφιλη, ότι πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο και ότι ο σύζυγός της είναι ισλαμιστής.

Η κ. Ομπρί απειλεί να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή τις φήμες, που αποδίδει στη γαλλική Κεντροδεξιά και τη γαλλική Ακροδεξιά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2, τόσο η Ομπρί όσο και ο Φρανσουά Ολάντ, πρώην πρώτος γραμματέας των Σοσιαλιστών, θα κέρδιζαν τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012, με ποσοστά 58% και 60% αντιστοίχως, έναντι 40% του προέδρου.

Η κ. Ομπρί θεωρεί υπεύθυνο για τη διασπορά φημών εναντίον της το περιβάλλον του προέδρου Σαρκοζί και ειδικότερα τον πρώην διευθυντή του προεδρικού γραφείου, τον Κριστιάν Φρεμόν, τον οποίον πάντως δεν κατονομάζει. Τονίζει ότι από χρόνια ακροδεξιές ιστοσελίδες βάλλουν κατά του «ισλαμιστή» δικηγόρου συζύγου της και της ανεκτικότητάς της ως δημάρχου της Λίλλης έναντι των μουσουλμάνων. Προσθέτει ότι ανώνυμα μπλογκ γράφουν ότι τόσο η ίδια όσο και ο Πιερ Μορουά, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και πολιτικός μέντοράς της, είναι αλκοολικοί.

Στο μέτωπο της υπόθεσης του Ντομινίκ Στρος-Καν, πρώην φαβορί των Σοσιαλιστών για την προεδρία, οι εξελίξεις συνεχίζονται. Ο Στρος-Καν κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της Γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν, η οποία τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2003. Η Μπανόν κατέθεσε χθες ενώπιον των Αρχών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία του Παρισιού, με αφορμή τη μήνυση κατά του Στρος-Καν που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα. Στις ΗΠΑ, ο μαύρος γερουσιαστής Μπιλ Πέρκινς, εμβληματική φυσιογνωμία των μαύρων του Χάρλεμ, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, να συνεχίσει την έρευνα για να έχει δίκαιη δίκη η Ναφισατού Ντιαλό, η μαύρη καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος-Καν για βιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή