Αποχρωσεις

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάτρεψαν Γουίλιαμ και Κέιτ οι Αμερικανοί

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ καταγοήτευσαν τα πλήθη στο πέρασμά τους από τη Βόρεια Αμερική, στην πρώτη επίσημη περιοδεία τους ως δούκας και δούκισσα του Κέμπριτζ και χθες επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη. Το βασιλικό ζευγάρι γοήτευσε ακόμη και τους λαμπερούς αστέρες του Χόλιγουντ, με τους οποίους συναντήθηκε στη βραδιά των BAFTA (Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Τεχνών), το Σάββατο, όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ συνάντησαν 42 αστέρες του αμερικανικού θεάματος. Αν και επρόκειτο για ένα καθ’ όλα επίσημο ταξίδι, με αυστηρά σχεδιασμένο πρόγραμμα, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ πέτυχαν να κερδίσουν τις καρδιές των Αμερικανών, οι οποίοι θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ακόμη και ότι τους λάτρεψαν. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και για τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους της μόδας, που είχαν την ευκαιρία να επισημάνουν την απλότητα του ζευγαριού και να κρίνουν με καλή διάθεση τις ενδυματολογικές επιλογές της Κέιτ.

Νέο μωρό Μπέκαμ

Κατά ένα μέλος μεγαλύτερη είναι από την Κυριακή η δημοφιλής οικογένεια των Μπέκαμ στη Βρετανία, αφού η μαμά Βικτόρια έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, ένα κοριτσάκι, τη Χάρπερ Σέβεν. Το ζευγάρι έχει άλλους τρεις γιους. Ο ευτυχής μπαμπάς, Ντέιβιντ Μπέκαμ, έσπευσε να ανακοινώσει στο Facebook «πόσο υπερήφανος και ενθουσιασμένος» είναι από τη γέννηση της κορούλας του, δίνοντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες: «Ζυγίζει 3,4 κιλά και γεννήθηκε 7.55 το πρωί, στο Λος Αντζελες. Η Βικτόρια είναι μια χαρά και τ’ αδέλφια της είναι ευτυχισμένα, που απέκτησαν αδελφούλα». Οσο για το κάπως περίεργο όνομά της, Χάρπερ Σέβεν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρώτο συστατικό του, ήτοι Χάρπερ, ήταν το αγαπημένο όνομα της μαμάς Βικτόριας και το δεύτερο, ήτοι το Σέβεν, παραπέμπει στο νούμερο επτά της φανέλας του μπαμπά Ντέιβιντ όταν έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή με την Εθνική Αγγλίας. Κατά μια άλλη εκδοχή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι γεννήθηκε τον έβδομο μήνα, ζύγιζε επτά λίβρες και γεννήθηκε επτά το πρωί.

Χέρι στο υπόγειο

Το καθάρισμα, αν μη τι άλλο, είναι απαραίτητο για το τεράστιο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια των Βρυξελλών και φυλάσσονται πάνω από ένα εκατομμύριο πειστήρια από διαπραχθέντα εγκλήματα. Από μπαστούνια του μπέιζμπολ μέχρι ένα… ακρωτηριασμένο χέρι, επειδή έφερε έναν τηλεφωνικό αριθμό, που όμως έσβησε από την πολύχρονη παραμονή του σε αλκοολούχο υγρό. Το χέρι ανήκει σε θύμα ανθρωποκτονίας το 1994 και είχε αποσπαστεί από το υπόλοιπο σώμα στη διάρκεια νεκροτομής λόγω του πειστηρίου του τηλεφωνικού αριθμού.

Τελετή διαζυγίου

Ολο και περισσότεροι Ιάπωνες γιορτάζουν το διαζύγιό τους όπως και τον γάμο τους. Με καλεσμένους, με τελετουργικό, με τραπεζώματα, με χορούς και πανηγύρια. Τα τεκταινόμενα είναι λίγο-πολύ τα ίδια με έναν γάμο, με τη διαφορά ότι εκεί όπου ο παπάς ή ο δήμαρχος ανταλλάσσει βέρες, στο τελετουργικό του διαζυγίου, οι μέλλοντες πρώην τσακίζουν μετά μανίας τα δεσμά του γάμου τους, ήτοι τις άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο πολύτιμες βέρες τους. Για όλους αυτούς, που επιλέγουν να γιορτάσουν το διαζύγιό τους, η όλη διαδικασία σηματοδοτεί το έναυσμα για μια καινούργια, ευτυχέστερη ζωή. Το ίδιο, δηλαδή, που σηματοδοτούσε και το τελετουργικό του γάμου τους. Οπότε; Απλώς η ελπίδα για καλύτερες μέρες παραμένει πάντα ζωντανή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή