Αύξηση βίας μετά τον φόνο Μπιν Λάντεν

Αύξηση βίας μετά τον φόνο Μπιν Λάντεν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KOYETA. Αυξημένα είναι τα αιματηρά περιστατικά στο Πακιστάν τους τελευταίους δύο μήνες, στοιχείο που ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στη χώρα συνδέει με τις αντιδράσεις προς τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου.

Χθες το πρωί, έξι επιβαίνοντες σε τρεις μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον φορτηγού του ΝΑΤΟ που μετέφερε προμήθειες για τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά και να χάσει τη ζωή του ο οδηγός και ακόμη ένας άνδρας. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Επίσης, επίθεση αυτοκτονίας στη βορειοδυτική πόλη Μπαταγράμ, λίγο πριν από τη δημόσια ομιλία τοπικού αξιωματούχου την Κυριακή, κόστισε τη ζωή σε τρεις αστυνομικούς και δύο πολίτες.

«Η βία στο Πακιστάν έχει αυξηθεί σημαντικά μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν και έχει εξαπλωθεί και στις αστικές περιοχές», δήλωσε ο Πασκάλ Κουτάτ, ο απερχόμενος επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στο Πακιστάν. Οι νεκροί και οι τραυματίες που καταφθάνουν στα ιατρικά κέντρα «είναι περισσότεροι από όσους έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια. Συνολικά, η καμπύλη της βίας είναι ανοδική και η χρονική συσχέτιση είναι σαφής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή