Εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία με τουλάχιστον ογδόντα νεκρούς

Εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία με τουλάχιστον ογδόντα νεκρούς

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Ογδόντα, τουλάχιστον, νεκροί και περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ενός, ακόμα, σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ινδία.

Ανασύρουν πτώματα

Εκφράζονταν δε φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξανόταν, καθώς μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι ομάδες διάσωσης που βρίσκονταν από το πρωί στην περιοχή Φατεχπούρ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, όπου και εκτροχιάστηκε το τρένο, συνέχιζαν να ανασύρουν πτώματα από τα κατεστραμμένα βαγόνια.

Σύμφωνα δε με τους γιατρούς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας αυτού του κρατιδίου της βόρειας Ινδίας, Λούκναου, οι σοβαρά τραυματισμένοι ξεπερνούν τους 35.

«Είναι βέβαιο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, δεδομένου ότι υπάρχει ένα βαγόνι το οποίο έχει υποστεί τόσο μεγάλες ζημιές που ο στρατός δυσκολεύεται ακόμα και με τη χρήση συσκευών συγκόλλησης να το ανοίξει», δήλωσε χθες το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου, Σουνίλ Ράι.

Πάνω από 100 χλμ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η αμαξοστοιχία, η οποία μετέφερε περισσότερους από 1.000 επιβάτες, εκινείτο με ταχύτητα άνω των 100 χλμ. την ώρα τη στιγμή του δυστυχήματος. Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την πόλη Howrah κοντά στην Καλκούτα, προς την ινδική πρωτεύουσα, το Δελχί.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του τοπικού σιδηροδρομικού σταθμού ανέφεραν ότι το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από βλάβη στις σιδηροτροχιές ή από απότομη χρήση των φρένων. Επισημαίνεται, πάντως, ότι ο μηχανοδηγός του τρένου μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λούκναου.

Ευθύνες σε υπουργό

Τη βαθιά του λύπη για το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ. Ο τελευταίος, ο οποίος έχει ήδη περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω των σκανδάλων διαφθοράς που ταλανίζουν την κυβέρνησή του, δέχτηκε και πάλι τα πυρά της αντιπολίτευσης.

«Η συνεργάτης του πρωθυπουργού και μέχρι πρότινος υπουργός Σιδηροδρόμων, Μαμάτα Μανερτζέρι φέρει ευθύνη για τις πρόσφατες τραγωδίες», σχολίασε ο αρχηγός του κόμματος, Μπαρατίγια Τζανάτα στην Ουτάρ Πραντές. «Εγκατέλειψε το υπουργείο της προκειμένου να διεκδικήσει θέση κυβερνήτη στη Δυτική Βεγγάλη, βάζοντας την ασφάλεια των πολιτών σε δεύτερη μοίρα», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη είχαν σκοτωθεί 38 άτομα όταν αμαξοστοιχία συγκρούστηκε σε αφύλακτη διάβαση με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι προσκεκλημένοι ενός γάμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή