Συλλυπητήρια Ομπάμα για το ναυάγιο στον Βόλγα

Συλλυπητήρια Ομπάμα για το ναυάγιο στον Βόλγα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία διεξήχθη ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, άρχισε με τα συλλυπητήρια του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Ρώσο ομόλογό του, για τα εκατοντάδες θύματα του ναυαγίου στον Βόλγα. Στη διάρκεια της συνομιλίας των δύο προέδρων, όπου για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η άριστη χημεία που υπάρχει ανάμεσά τους, εξετάστηκαν επιγραμματικά τα περισσότερα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασίας, με τη συζήτηση στο μεγαλύτερο μέρος της να εστιάζεται στο ζήτημα της Λιβύης. Εκεί ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της ρωσικής διπλωματικής πρωτοβουλίας υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει στη δημοκρατική μετάβαση της Λιβύης, με βασική όμως προϋπόθεση την παραίτηση του Μουαμάρ Καντάφι.

Στο μεταξύ, με ενός λεπτού σιγή, τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, τις εκκλησίες όλης της χώρας να τελούν δοξολογίες και τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να μην μεταδίδουν ψυχαγωγικές εκπομπές και διαφημίσεις, η Ρωσία τίμησε χθες τη μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων της πρωτοφανούς ναυτικής τραγωδίας στον ποταμό Βόλγα.

Στον τόπο της τραγωδίας οι δύτες συνεχίζουν το σκληρό έργο της ανάσυρσης των πτωμάτων από το κουφάρι του πλοίου. Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν ανασύρει 90 σορούς, ενώ λίγο μετά οι δύτες ήλθαν αντιμέτωποι με την πιο μακάβρια εικόνα που είχαν και δύσκολα θα συναντήσουν ξανά στη ζωή τους. Υστερα από επίπονες προσπάθειες και περισσότερες από 200 καταδύσεις κατόρθωσαν να εισχωρήσουν στον χώρο αναψυχής του πλοίου, στον οποίον αντίκρισαν 50 περίπου άψυχα σώματα παιδιών.

Με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να υπολογίζεται πως θα φτάσει, ίσως και να ξεπεράσει, τους 120, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανέλκυση του πλοίου η οποία θα αρχίσει το Σάββατο και αναμένεται να φανερώσει τις αιτίες που οδήγησαν στη βύθιση του «Μπουλγκάρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή