Ψεύτικα e-mails για επαναλειτουργία ιαπωνικών πυρηνικών εργοστασίων

Ψεύτικα e-mails για επαναλειτουργία ιαπωνικών πυρηνικών εργοστασίων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TOKIO. Να παραστήσουν τους ένθερμους υποστηρικτές της επαναλειτουργίας πυρηνικών εργοστασίων παρότρυνε τους υπαλλήλους της η ιδιοκτήτρια των πυρηνικών εργοστασίων Κιούσου Ελέκτρικ, όπως παραδέχθηκε η ίδια έπειτα από εσωτερική έρευνα.

Περίπου 50 υπάλληλοι έστειλαν ψευδή ηλεκτρονικά μηνύματα σε τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος συζητούσε το θέμα της επαναλειτουργίας του συγκροτήματος Γκένκαϊ, που ανήκει στην Κιούσου Ελέκτρικ. Οι υπάλληλοι της Κιούσου Ελέκτρικ έστειλαν πάνω από το 20% των μηνυμάτων που τάσσονταν υπέρ της επαναλειτουργίας των αντιδραστήρων. Σε μια εποχή ζωηρών αντιδράσεων κατά της πυρηνικής ενέργειας σε όλη την Ιαπωνία, στην εν λόγω εκπομπή στάλθηκαν περισσότερα μηνύματα υπέρ της επαναλειτουργίας των εργοστασίων και λιγότερα κατά.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, τα δύο τρίτα των 54 ιαπωνικών πυρηνικών αντιδραστήρων βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς αναμένεται να προσδιοριστεί τι είδους συμπληρωματικοί έλεγχοι απαιτούνται. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν σύντομα έλεγχοι αντοχής στους αντιδραστήρες, ενώ χθες ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Καν δήλωσε ότι η Ιαπωνία πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια εγκαταλείποντας τον στόχο της παραγωγής 53% της ενέργειάς της από πυρηνικά εργοστάσια ώς το 2030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή