Υπερτυχερός κέρδισε 185 εκατομμύρια ευρώ

Υπερτυχερός κέρδισε 185 εκατομμύρια ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιλιγγιώδες ποσό ρεκόρ των 185 εκατομμυρίων ευρώ κέρδισε ο μοναδικός νικητής της κλήρωσης του Euromillions, του ευρωπαϊκού λαχείου στο οποίο συμμετέχουν εννέα ευρωπαϊκές χώρες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Αυστρία.

Το ποσό ρεκόρ που κληρώθηκε έφθασε στα 185 εκατομμύρια ευρώ επειδή είχαν προηγηθεί 14 διαδοχικές κληρώσεις χωρίς να έχει αναδειχθεί νικητής.

Σύμφωνα με το BBC, δεν έγινε γνωστό αν το τυχερό δελτίο ανήκει σε έναν άνθρωπο ή σε ομάδα ανθρώπων, ούτε αν ο νικητής κατάγεται από τη Βρετανία. Σύμφωνα πάντως με τη γαλλική πολιτική επιθεώρηση Le Nouvel Observateur, o τυχερός νικητής είναι Βρετανός και καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ κερδών του Euromillions, των 129.818.431 ευρώ, ποσό το οποίο έτερος Βρετανός είχε κερδίσει στις 8 Οκτωβρίου 2010.

Οι τυχεροί αριθμοί που απέφεραν στον νικητή το μυθικό ποσό είναι 17, 19, 38, 42, 45, 9 και 10. Κάθε εβδομάδα γίνονται δύο κληρώσεις του λαχείου Εuromillions, το οποίο δημιουργήθηκε το 2004, ενώ ο αριθμός των παικτών που συμμετέχουν σε κάθε κλήρωση είναι 20 εκατομμύρια.

Οι πιο φανατικοί αγοραστές του ευρωπαϊκού λαχείου είναι οι Γάλλοι σε ποσοστό 21,9%, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθούν οι Ισπανοί (21,1%), οι Βρετανοί (21%) και κατόπιν οι Πορτογάλοι (17,5%) και οι Βέλγοι (6,9%). Ωστόσο οι παίκτες του Euromillions θα πρέπει να έχουν μάλλον συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένοντας να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα, καθώς η πιθανότητα να κερδίσουν το συγκεκριμένο λαχείο είναι μία στα 116.531.800.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή