Αγνωστοι οι δράστες της επίθεσης στο Μουμπάι

Αγνωστοι οι δράστες της επίθεσης στο Μουμπάι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΜΠΑΪ. Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την τριπλή βομβιστική επίθεση στo Μουμπάι, καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ οι ινδικές αρχές συνέχιζαν την εξέταση στοιχείων από τα σημεία των εκρήξεων, αποφεύγοντας να κάνουν εκτιμήσεις όσον αφορά την οργάνωση που κρύβεται πίσω από το νέο μακελειό.

Από την πλευρά της, η ινδική κυβέρνηση έσπευσε χθες να καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για το προχθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, που προκάλεσε τον θάνατο δεκαοκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων και πως συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα αποτυχίας των υπηρεσιών ασφαλείας της Ινδίας. Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Τύπος της χώρας εικάζει ότι πίσω από τη βομβιστική επίθεση κρύβεται η οργάνωση των Ινδών Μουτζαχεντίν. Πρόκειται για ολιγομελή οργάνωση, που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν βομβιστικές επιθέσεις, κυρίως στην περιοχή του Κασμίρ και η οποία έχει κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με πακιστανικές εξτρεμιστικές ομάδες. Η τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Μουμπάι αργά το βράδυ της Τετάρτης είναι η μεγαλύτερη από εκείνη του Νοεμβρίου του 2008. Εκατόν εξήντα έξι άνθρωποι είχαν χάσει τότε τη ζωή τους, όταν ομάδα ισλαμιστών πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιδρομές στο οικονομικό κέντρο της πόλης.

Αυτή τη φορά, πάντως, στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε η αγορά κοσμημάτων. Η πρώτη βόμβα ήταν τοποθετημένη κάτω από σακούλες σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο του Μουμπάι, η δεύτερη κάτω από μια ομπρέλα και η τρίτη πάνω από τη στάση λεωφορείου. «Οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξελιγμένη μορφή των IED (αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί)», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Ρατζ Κουμάρ Σινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή