Μοναδικά ρούχα, που δεν μπορούν να φορεθούν

Μοναδικά ρούχα, που δεν μπορούν να φορεθούν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ. Ηταν ένα «States Side Story» στην έκθεση στο Pitti Immagine Uomo, εκεί όπου οι αμερικανικές εταιρείες Rodarte και Band of Outsiders δέχθηκαν πρόσκληση για να δείξουν τα σχέδιά τους. Η Φλωρεντία ξαναγεννήθηκε με τη μουσική του West Side Story, καθώς οι χορευτές, ντυμένοι με σχέδια Band of Outsiders, ερμήνευσαν την ιστορία των Jets και των Sharks. Ο Σκοτ Στέρνμπεργκ, καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας, που έφερε τη δεκαετία του ’50 στην Ιταλία, ήθελε να κάνει «κάτι αποκλειστικά αμερικάνικο». Αυτό σήμαινε κοτόν ζέρσεϊ τοπ, καρό τζάκετ, κομμένα παντελόνια και φρέσκα χρώματα, όπως πράσινο και κίτρινο. Στη Rodarte, η Κέιτ και η Λόρα Μαλίβι ακολούθησαν την αναγεννησιακή οδό. Το ντουέτο παρουσίασε μοναδικά φορέματα, με οριζόντια πλισαρίσματα διακοσμημένα με φτερά και μεταλλικά αξεσουάρ, που έχουν φτιάξει καλλιτέχνες του Λος Αντζελες.

Το σκηνικό για το σόου τους -μια σειρά από δωμάτια με ξύλο ή πέτρα- φωτίστηκε με φώτα που αναβόσβηναν κι όμως, είχε μια αίσθηση ηρεμίας. «Εμπνευστήκαμε από τοίχους με τέχνη, νιώσαμε ότι θέλαμε να έχουμε αυτή τη γαλήνη», είπε η Κέιτ, αναφερόμενη στην ήρεμη, όμορφη μουσική που έπαιζε σαν φόντο. Η αδερφή της πρόσθεσε ότι ήταν ενδιαφέρον να βλέπει ρούχα σε ένα χώρο χωρίς «εμπορικό διάλογο».

Η Λόρα αναφερόταν στο γεγονός ότι αυτά τα μοναδικά κομμάτια δεν μπορούν να φορεθούν: στη Φλωρεντία τα σχέδια κρέμονταν σαν εκθέματα και δεν παρουσιάστηκαν σε πασαρέλα, καθώς προορίζονται για μια έκθεση αργότερα μέσα στη χρονιά στο Μουσείο Τέχνης του Λος Αντζελες. Οι Μulleavys παρήγαγαν μια συλλογή που θα αποτελέσει κομμάτι στην ιστορία της μόδας.

Η έκθεση Pitti για νέα ταλέντα ανέδειξε δύο Ιταλούς σχεδιαστές: Αντρέα Πομπίλιο, ο οποίος έχει συνεργαστεί με επωνυμίες όπως Κάλβιν Κλάιν, Πράντα και Ιβ Σεν Λοράν και Εμιλιάνο Ρινάλντι, με υφάσματα από τη γενέτειρά του Τοσκάνη.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή