Ξαναγεμίζει η πλατεία Ταχρίρ

Ξαναγεμίζει η πλατεία Ταχρίρ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και πάλι στην Ταχρίρ και σε άλλες πλατείες της Αιγύπτου, μετά από μία ακόμη εβδομάδα διαδηλώσεων, την Παρασκευή, ζητώντας από τη στρατιωτική διοίκηση επιτάχυνση της δημοκρατικής διαδικασίας αλλά και της δίκης των μελών του καθεστώτος Μουμπάρακ. Στη συγκέντρωση, ωστόσο, δεν συμμετείχε η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η καλύτερα οργανωμένη πολιτική ομάδα της Αιγύπτου, με το επιχείρημα ότι οι Αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στα λαϊκά αιτήματα. Ο διαχωρισμός της στάσης της Αδελφότητας, που ήταν απαγορευμένη επί Μουμπάρακ, θεωρείται ότι αποσκοπεί στην προσπάθεια της οργάνωσης να μην εκνευρίσει το στρατιωτικό καθεστώς υπό το οποίο γνωρίζει πρωτόγνωρη ελευθερία. Παράλληλα, οι αναλυτές διακρίνουν μια διάσταση απόψεων μεταξύ της παλαιότερης γενιάς και μιας νέας γενιάς ακτιβιστών αποφασισμένης να εντείνει τις πιέσεις.

Ορισμένοι από τους πιο ριζοσπαστικούς ακτιβιστές έχουν κατασκηνώσει την τελευταία εβδομάδα στην πλατεία και αντιδρούν στην πρόθεση του στρατού να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα για να τερματίσει τις διαδηλώσεις. Ωστόσο, την Παρασκευή δεν προέβη στην παραμικρή κίνηση για την παρεμπόδιση της διαμαρτυρίας, που συγκέντρωσε χιλιάδες, αλλά πάντως λιγότερους από ό,τι στο εγγύς παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή