Συντομα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Facebook-Skype

Δωρεάν βιντεοκλήσεις μόνο μεταξύ δύο χρηστών «φίλων»

Τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με πιο… κοινωνικό χαρακτήρα δίνει η συνεργασία Facebook και Skype, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, καθώς πλέον όλα τα μέλη της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας social networking μπορούν να συνομιλούν με τους «φίλους» τους μέσω βίντεο, μέσα από το περιβάλλον του Face-book. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και επιτρέπει την επικοινωνία μόνο μεταξύ δύο χρηστών, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη για το αν στο μέλλον θα υποστηρίζει και ομαδικές βιντεοκλήσεις. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ ανακοίνωσε πως τα εγγεγραμμένα μέλη του δικτύου ξεπερνούν πλέον τα 750 εκατομμύρια.

Google

Τρία εκατομμύρια βιβλία μέσα από το iRiver

Αν και το online βιβλιοπωλείο της Google εγκαινιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, χρειάστηκε να περάσουν έξι και πλέον μήνες για να λανσαριστεί η πρώτη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης η οποία είναι συμβατή με το κατάστημα Google eBook. Ο λόγος για το Story HD της iRiver, το οποίο κυκλοφόρησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις 17 Ιουλίου. Το γεγονός ότι υποστηρίζει την πλατφόρμα του διαδικτυακού κολοσσού σημαίνει πως ο κάτοχός του μπορεί, μέσω οποιουδήποτε δικτύου Wi-Fi, να έχει απευθείας πρόσβαση σε 3 εκατομμύρια βιβλία που η Google διαθέτει δωρεάν από το ιντερνετικό της κατάστημα, όπως και σε χιλιάδες τίτλους επί πληρωμή. Και βέβαια, το Google eBook δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης των βιβλίων σε σέρβερ, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τα διαβάσει και στον υπολογιστή ή το κινητό του.

Samsung

Τρισδιάστατα βίντεο και βιντεοκλίπ για έξυπνες 3D τηλεοράσεις

Επιδιώκοντας να δώσει μία λύση στην έλλειψη τρισδιάστατου τηλεοπτικού περιεχομένου, η Samsung γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι λανσάρει και στη χώρα μας τη δωρεάν υπηρεσία 3D Video-On-Demand, μέσα από την οποία οι κάτοχοι των «έξυπνων» 3D τηλεοράσεων της εταιρείας μπορούν να παρακολουθήσουν 37 τρισδιάστατα βίντεο, όπως ντοκιμαντέρ, μουσικά βιντεοκλίπ και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Τα βίντεο προς το παρόν δεν συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, ενώ σκοπός της εταιρείας είναι να εμπλουτίζει διαρκώς το περιεχόμενο της υπηρεσίας και έως το τέλος του χρόνου να προσφέρει δωρεάν περισσότερα από 100 τρισδιάστατα βίντεο. Τα μοντέλα της Samsung που αναπαράγουν 3D υλικό είναι τα D8000, D7000, D6500, D6750, D6530, D6100 και D6000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή