Ο Καβαλιέρε σε τακτικό δικαστήριο

Ο Καβαλιέρε σε τακτικό δικαστήριο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Απορρίφθηκε χθες το αίτημα του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να δικαστεί για την κατηγορία της ερωτικής συνεύρεσης με ανήλικο από το ειδικό δικαστήριο της Ρώμης, το οποίο εξετάζει υποθέσεις πολιτικών προσώπων. Ετσι, σύμφωνα με το βούλευμα δικαστηρίου του Μιλάνου που εκδόθηκε χθες, ο κ. Μπερλουσκόνι θα προσαχθεί σε δίκη σε τακτικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του 74χρονου πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Μιλάνου είναι προκατειλημμένοι εναντίον του, εξ ου και ζήτησαν τη μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης στο ειδικό δικαστήριο. Εξάλλου, ο ίδιος αρνείται το κατηγορητήριο εναντίον του και συγκεκριμένα ότι έδωσε χρήματα και κοσμήματα στη Μαροκινή χορεύτρια καμπαρέ Καρίνα ελ Μαχρούνγκ (γνωστή και ως «Ρούμπι»), με αντάλλαγμα το σεξ, όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Ο κ. Μπερλουσκόνι παραδέχεται την «αδυναμία του για τις γυναίκες», αλλά όχι ότι πλήρωσε ποτέ για τις ερωτικές του επαφές, ούτε ότι συμμετείχε σε ερωτικά όργια.

Η τελική απόφαση για το πού θα διεξαχθεί τελικά η δίκη του Καβαλιέρε θα ληφθεί από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Το χθεσινό βούλευμα του δικαστηρίου του Μιλάνου πάντως αποτελεί πλήγμα για τον κ. Μπερλουσκόνι, καθώς η μεταφορά της δίκης στο ειδικό δικαστήριο θα καθυστερούσε σημαντικά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού οι νέοι εισαγγελείς θα έπρεπε να εξετάσουν από την αρχή όλη τη δικογραφία.

Ο πρωθυπουργός πάντως δεν παρέστη στη χθεσινή ακρόαση επί του αιτήματός του, αφού είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που πρόσφατα ελήφθησαν από τη Βουλή, σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των αγορών για την οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Σημειώνεται ότι αν καταδικαστεί για το αδίκημα της συνεύρεσης με ανήλικη έναντι αμοιβής και της κατάχρησης εξουσίας επί της ανήλικης, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και δώδεκα ετών. Εκτός αυτού, πρόκειται σύντομα να οδηγηθεί σε δίκη και για το αδίκημα της δωροδοκίας σε άλλη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή