Χρυσό ρεκόρ για Χάρι Πότερ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σπάει τα ταμεία, σε ολόκληρο τον κόσμο, η νέα -και τελευταία- κινηματογραφική ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» (Μέρος δεύτερο). Η μεγάλη του επιτυχία δεν ήταν απρόσμενη, αλλά παραμένει εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Warner Bros, τα εισιτήρια που έκοψε το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την πρεμιέρα ανέρχονται σε 476 εκατομμύρια δολάρια. Οι παραγωγοί της, φυσικά, δεν μπορούν να είναι στενοχωρημένοι ούτε για την υποδοχή της ταινίας σε ΗΠΑ και Καναδά, αφού και εκεί έκανε ρεκόρ εισπράξεων με 168,6 εκατομμύρια δολάρια. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε το 2008 η ταινία «Σκοτεινός ιππότης» της σειράς Μπάτμαν.

Η τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ είναι η όγδοη της σειράς. Ο νεαρός μάγος με αυτήν αποχαιρετά διά παντός το πιστό κοινό του, ενώ ο κύκλος των περιπετειών του κλείνει δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το άνοιγμά του, από την προβολή της πρώτης ταινίας.

«Οι ταινίες του Χάρι Πότερ δεν είναι απλώς κινηματογράφος. Είναι ένα πολιτισμικό γεγονός», εξηγεί ο Νταν Φέλμαν, διευθυντής του τομέα διανομής της Warner Bros. Πολλά παιδιά που αγάπησαν τον μικρό μάγο από την πρώτη του εμφάνιση, τον ακολούθησαν σε όλες του τις περιπέτειες. Ο Χάρι Πότερ και όσοι θεατές τον αγάπησαν μεγάλωσαν μαζί. Κατά πάσα πιθανότητα οι πωλήσεις εισιτηρίων των ταινιών θα ξεπεράσουν κατά πολύ το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η μαγεία του μικρού ήρωα της ταινίας και των φίλων του εμφανίστηκε σαν απειλητικός γίγαντας και κατατρόπωσε πολλές άλλες και λίαν ενδιαφέρουσες ταινίες, ενώ οι φίλοι του, που έτρεξαν σε αυτό το αποχαιρετιστήριο κάλεσμα, διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με τον μυθικό ήρωα των περιπετειών.

Ντυμένοι σαν τον ήρωα

Πολλοί εμφανίστηκαν για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας ντυμένοι όπως ο αγαπημένος χαρακτήρας τους στα μυθιστορήματα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκς, ενώ στις ουρές που σχηματίστηκαν μπροστά από τα ταμεία πολλοί εξέφραζαν τη λύπη τους για το οριστικό τέλος της σειράς.

«Με το τέλος του Χάρι Πότερ αποχαιρετώ διά παντός την παιδική μου ηλικία», έλεγε χαρακτηριστικά η 24χρονη Σελέστ Πέρεζ, που περίμενε με τις ώρες έξω από κινηματογράφο του Λος Αντζελες για να αποκτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την ταινία. «Τι μπορώ να αγαπήσω, να λατρέψω τόσο όσο τον Χάρι Πότερ;», αναρωτιόταν.

Φυσικά, προτού αγαπηθούν οι ταινίες, λατρεύτηκαν τα βιβλία του Χάρι Πότερ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα, η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκς, που πριν «γεννήσει» τον Χάρι Πότερ ήταν ανύπαντρη μητέρα που προσπαθούσε να τα φέρει βόλτα με τα επιδόματα πρόνοιας, πώλησε 400 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου της, που μεταφράστηκε σε 69 γλώσσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή