Απολογητικός εμφανίστηκε ο Κάμερον

Απολογητικός εμφανίστηκε ο Κάμερον

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι οι επιτελείς του προσπάθησαν να εμποδίσουν την έρευνα της αστυνομίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη διάρκεια έκτακτης κοινοβουλευτικής συνεδρίας και επέστρεψε τα πυρά στον αρχηγό των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, κατηγορώντας τον ότι εκείνος είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που συνεχίζει να απασχολεί στο επιτελείο του πρώην στέλεχος της εταιρείας News International, συμφερόντων Μέρντοχ.

Ο Κάμερον απεδέχθη τον Ιανουάριο την παραίτηση του Αντι Κούλσον, πρώην διευθυντή της News of the World, o οποίος μετά την αποχώρησή του από την εφημερίδα με το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών, το 2007, προσελήφθη από τον Κάμερον ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ζητήσει «βαθύτατα συγγνώμη» για την επιλογή του Κούλσον αν αποδειχθεί ότι, παρά τις διαψεύσεις του, γνώριζε για τις υποκλοπές που γίνονταν στην εφημερίδα του. Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον Κούλσον λέγοντας ότι όσο εργαζόταν για λογαριασμό του είχε άψογη συμπεριφορά. Ομως, ο βουλευτής των Εργατικών, Νικ Ρέινσφορντ, δήλωσε στη Βουλή ότι στέλεχος της κυβέρνησης έπεσε θύμα υποκλοπών και επιθετικής παρακολούθησης όσο ο Κούλσον ήταν υπεύθυνος Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο ισχυρισμός μπορεί να είναι απλά εντυπωσιοθηρικός ή μπορεί να ανοίγει ένα τελείως νέο κεφάλαιο προβλημάτων για τον Κάμερον.

Επανειλημμένα ρωτήθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός αν συζήτησε το θέμα της εξαγοράς του συνδρομητικού δικτύου BSkyB με τους εκπροσώπους της εταιρείας του Μέρντοχ, με τους οποίους είχε τακτικές συναντήσεις. Ο Κάμερον απάντησε ότι δεν είχε «ανάρμοστες»  συζητήσεις και ότι είχε εξαιρέσει τον εαυτό του από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επί Κάμερον, η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε να προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς του BSkyB από τον Μέρντοχ. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Μέρντοχ απέσυρε προσωρινά το ενδιαφέρον του για την εξαγορά.

Σε ό, τι αφορά τους ισχυρισμούς ότι μέλη του επιτελείου του Κάμερον πίεσαν την αστυνομία να κλείσει τις έρευνες που θα μπορούσαν να θίξουν τον Μέρντοχ, ο Κάμερον δήλωσε: «Το να διακινδυνεύσει κανείς την εντύπωση ότι η Ντάουνινγκ Στριτ προσπάθησε να επηρεάσει ευαίσθητη αστυνομική έρευνα καθ’ οιονδήποτε τρόπο θα ήταν απόλυτα εσφαλμένο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή