Εδωσαν πρόσβαση στον Χιου Γκραντ

Εδωσαν πρόσβαση στον Χιου Γκραντ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δικαστήριο του Λονδίνου ενέκρινε χθες το αίτημα του ηθοποιού Χιου Γκραντ, που υπήρξε θύμα υποκλοπών, να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία που τον αφορούν. Ο καταδικασθείς ντετέκτιβ Γκλεν Μουλκέρ, που εργαζόταν για λογαριασμό των εκδόσεων του Ρούπερτ Μέρντοχ, φέρεται ότι είχε υποκλέψει μηνύματα ανάμεσα στον Χιου Γκραντ και τη φίλη του Τζεμίμα Χαν. Το ζευγάρι χώρισε το 2007 έπειτα από μια τρίχρονη σχέση, η οποία παρακολουθούνταν στενά από τον σκανδαλοθηρικό Τύπο.

Ο δικαστής Βος έκρινε ότι η αστυνομία οφείλει να παραδώσει στον Γκραντ και στη Χαν τα στοιχεία σχετικά με την υποκλοπή των επικοινωνιών τους.

Ο Χιου Γκραντ είναι ένας από τους πιο επιφανείς υποστηρικτές της εκστρατείας «Hacked Off», η οποία καταγγέλλει τη «βιομηχανικής κλίμακας συλλογή πληροφοριών με παράνομα μέσα, η οποία πιθανόν αφορά χιλιάδες άτομα. Στο στόχαστρο μπήκαν κάθε είδους άνθρωποι, εστεμμένοι, υπουργοί, διασημότητες, αστυνομικοί, συγγενείς νεκρών, θύματα εγκλημάτων και όπως φαίνεται δεν επρόκειτο μόνο για υποκλοπές μηνυμάτων από τηλεφωνητές αλλά και τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τραπεζικών στοιχείων και ιατρικών δεδομένων», αναφέρει η οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή