Συνελήφθησαν 14 «Ανώνυμοι» χάκερ στις ΗΠΑ

Συνελήφθησαν 14 «Ανώνυμοι» χάκερ στις ΗΠΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκατέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ με την κατηγορία της συμμετοχής στη διαβόητη ομάδα χάκερ «Οι ανώνυμοι». Πρόκειται για άτομα, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, τα οποία φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην πρόσφατη «επίθεση» στην ιστοσελίδα της γνωστής υπηρεσίας ασφαλούς διαχείρισης αγορών με πιστωτικές κάρτες, PayPal. Σύμφωνα, μάλιστα, με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI, πέντε ακόμα άτομα συνελήφθησαν στην Ευρώπη και άλλα δύο επί αμερικανικού εδάφους με την κατηγορία της τέλεσης αδικημάτων στον κυβερνοχώρο. Πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αιφνιδιαστικές εφόδους σε κατοικίες στις περιοχές Λονγκ Αϊλαντ, Μπρούκλιν και Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Οι γονείς δύο ανηλίκων, οι οποίοι συνελήφθησαν, υποστήριξαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι τα παιδιά τους ουδεμία σχέση έχουν με τους «Ανώνυμους». Τα δύο συγκεκριμένα παιδιά υποστήριξαν στις Αρχές ότι άγνωστοι έκλεψαν προ ολίγων ημερών τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους. Σύμφωνα με το CNN, οι πράκτορες του FBI ανέκριναν τα μέλη κάθε οικογένειας ξεχωριστά και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πού είχαν επιτεθεί στο παρελθόν

Στο παρελθόν, «Οι ανώνυμοι» είχαν επιτεθεί στις ιστοσελίδες της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, της Ενωσης Κινηματογραφιστών Αμερικής και της Ενωσης Δισκογραφικών Εταιρειών Αμερικής. Εντούτοις, «Οι ανώνυμοι» έγιναν παγκοσμίως γνωστοί τον περασμένο Δεκέμβριο όταν «αχρήστευσαν» ή έθεσαν «προσωρινά εκτός λειτουργίας» τις ιστοσελίδες της Mastercard, της Visa και της Paypal. Η ομάδα των χάκερ, μάλιστα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις επιθέσεις, είχε κάνει λόγο για «εκδίκηση» για την απόφαση των παραπάνω εταιρειών να διακόψουν κάθε συνεργασία με τα WikiLeaks στον απόηχο της σύλληψης του ιδρυτή τους, Τζούλιαν Ασάντζ. «Οι ανώνυμοι» θεωρούνται επίσης υπεύθυνοι για επιθέσεις στους κυβερνοχώρους της Sony και του Fox News, μεταξύ άλλων.

Οσον αφορά τις δύο επιπλέον συλλήψεις στις ΗΠΑ, ο ένας ύποπτος κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε την πρόσβαση που είχε στο δίκτυο της τηλεφωνικής εταιρείας AT&T για να «κατεβάσει» χιλιάδες έγγραφα και εφαρμογές, τις οποίες στη συνέχεια αναδημοσίευσε σε σελίδα του Διαδικτύου. Ο δεύτερος συλληφθείς φέρεται να αποπειράθηκε να αποκτήσει πρόσβαση στα απόρρητα αρχεία της εταιρείας Tampa Bay InfraGard, που ειδικεύεται στην προστασία κρατικών και όχι μόνο υποδομών μεγάλης σημασίας. Στην Ευρώπη, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε τη σύλληψη 16χρονου. Στη δε Ολλανδία, οι εκεί Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη τεσσάρων χάκερ, οι οποίοι φέρονται να πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον των ιστοσελίδων αμερικανικών εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή