Αποχρωσεις

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλήρο γάμοι ομοφυλόφιλων

Στην κληρωτίδα θα κριθεί ο γάμος χιλιάδων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη, αφού η πληθώρα των αιτήσεων μετά τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ήταν τέτοια που οι αρμόδιες αρχές ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να μπουν σε ψηφοφορία οι 2.661 αιτήσεις γάμου για την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου, ανάμεσά τους 1.728 από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Μόνο 764 θα είναι τα τυχερά ζευγάρια που θα δουν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα, σε μια ιστορική Κυριακή για τη Νέα Υόρκη, η οποία ακολούθησε τον δρόμο που χάραξαν πριν από αυτην οι πολιτείες της Αϊόβα, του Νιου Χαμσάιρ, της Μασαχουσέτης, του Κονέκτικατ και του Βερμόν και νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Φθίνουν οι γυμνιστές

Αλήθεια, πού πήγαν όλοι εκείνοι οι φυσιολάτρες Γερμανοί, που γέμιζαν γυμνοί τις παραλίες της Βαλτικής απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα; Το κίνημα του γυμνισμού, που γνώρισε μεγάλες δόξες στη Γερμανία, ανατολική και δυτική, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90 φθίνει όλο και περισσότερο, με συνέπεια οι γυμνιστές να θεωρούνται, πια, είδος προς εξαφάνιση. Ο γερμανικός πληθυσμός είναι από τους ταχύτατα γηράσκοντες στον κόσμο και η «ενίσχυσή» του από νέο μεταναστευτικό ρεύμα δεν ενισχύει και τις τάξεις των γυμνιστών, δεδομένου ότι οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από χώρες με αυστηρή θρησκευόμενη κουλτούρα. Επιπλέον, η αυξανόμενη ευημερία απομακρύνει τις νεότερες γενιές από την αίσθηση ελευθερίας του γυμνισμού, καθώς προτιμούν να επιδεικνύουν το κοινωνικό τους στάτους μέσω μοδάτων και πανάκριβων ρούχων και μαγιό.

Πότες εξ ανάγκης

Η προσωπική εμπειρία φαίνεται ότι συμβάλλει στη σωστή κρίση, αν δεν είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε αυτή μιας ομάδας Ελβετών δικαστών, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν τα διαθέσιμα ποτά μιας εταιρείας ήταν ή όχι αλκοολούχα και αναλόγως έπρεπε να φορολογηθούν. Για να το κρίνουν, έπρεπε να τα δοκιμάσουν και αυτό έπραξαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tages-Anzeiger, ένα πρωινό του περασμένου Απριλίου. Ηταν κι αυτή μια δουλειά που έπρεπε να γίνει, οπότε δύο δικαστές και ένας δικαστικός υπάλληλος συναντήθηκαν για ένα πρωινό κοκτέιλ στα γραφεία του Δικαστηρίου Ομοσπονδιακής Διοίκησης στη Βέρνη και άρχισαν να πίνουν. Δοκίμασαν καθένα από τα πέντε είδη ποτών από δυο φορές, μια φορά με πάγο και μια χωρίς, και εν τέλει αποφάνθηκαν ότι ναι, εμπεριέχουν ποσότητα αλκοόλ τέτοια που πρέπει να φορολογηθεί.

Τρίτη φορά γαμπρός

Για τον τρίτο του γάμο ετοιμάζεται ο Πολ Μακάρτνεϊ, αν και αυτή τη φορά χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και μεγάλα έξοδα. Ο 69χρονος «Μπιτλ» θα έλθει εις γάμου κοινωνία με την 51χρονη Νάνσι Σέρελ, επιφανή επιχειρηματία της Νέας Υόρκης, με την οποία γνωρίστηκε προ τριετίας στο Λονγκ Αϊλαντ. Η σεμνή τελετή, σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε στενός του φίλος στην εφημερίδα Telegraph. Φαίνεται ότι μετά τον γάμο του με τη Χέδερ Μιλς, η λύση του οποίου του στοίχισε 75 εκατ. ευρώ, ο Μακάρτνεϊ «τα είδε όλα» και αποφάσισε να αποφύγει τις κακοτοπιές. Και ενώ δεν μάθαμε ημερομηνία γάμου, μάθαμε ότι τον Σεπτέμβριο και δη την παραμονή της αποφράδας 11/9 θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ ένα ντοκιμαντέρ με την προσωπική του εμπειρία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που, κακά τα ψέματα, άλλαξαν τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή