ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΝ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ»

Το καθεστώς Ασαντ προειδοποιεί Αμερικανό και Γάλλο πρέσβη

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ του καθεστώτος Ασαντ και της αμερικανικής κυβέρνησης με το πρώτο να προειδοποιεί τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Συρία, Ρόμπερτ Φορντ, να μην αποπειραθεί να ταξιδέψει σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. «Αν ο κ. Φορντ, αλλά και ο Γάλλος πρέσβης, Ερίκ Σεβαγιέ επισκεφθούν και πάλι πόλεις όπου υπάρχει αναταραχή, όπως η Χομς, τότε θα τους απαγορεύσουμε την έξοδο από τη Δαμασκό», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Αλ Μοαλέμ. «Θα μπορούσαμε να τους απελάσουμε όταν προ δεκαημέρου εμφανίστηκαν απροειδοποίητα στη Χομς, αλλά δεν το κάναμε διότι επιθυμούμε να δώσουμε σε ΗΠΑ και Γαλλία μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντί μας», κατέληξε.

ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι «Ανώνυμοι» χτύπησαν το ΝΑΤΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Λίγες ώρες μετά τις μαζικές συλλήψεις χάκερ στη Νέα Υόρκη και αλλού, η διαβόητη ομάδα των «Ανωνύμων» του Διαδικτύου ανακοίνωσε ότι παραβίασε τους κωδικούς ασφαλείας των ιστοσελίδων του ΝΑΤΟ, υποκλέπτοντας «ευαίσθητα» δεδομένα άνω του 1GB. Η οργάνωση, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αχρήστευσε τις διαδικτυακές τοποθεσίες της MasterCard, της Visa και της PayPal στο πλαίσιο αντιποίνων για τη διακοπή της συνεργασίας τους με το WikiLeaks, ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιεύσει τα δεδομένα που υπέκλεψε διότι είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητα».

ΚΑΤΑ… ΣΤΑΔΙΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Νέα κυβέρνηση στην Αίγυπτο

ΚΑΪΡΟ. Ορκίστηκε, τελικά, χθες το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου. Η τελετή ορκωμοσίας είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, εντούτοις αναβλήθηκε την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή όταν ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, Εσάμ Σαράφ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με υπόταση. Ο τελευταίος και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που τον επιτηρεί υποχρεώθηκε σε ανασχηματισμό μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο του Καΐρου. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι βουλευτικές εκλογές, η ημερομηνία διεξαγωγής των οποίων θα αποφασιστεί μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν κατά στάδια προς όφελος του καλύτερου ελέγχου της διαδικασίας.

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κινούμενα σχέδια από Αλ Κάιντα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Αλ Κάιντα φέρεται να σχεδιάζει την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων για τον προσηλυτισμό παιδιών στον αγώνα κατά της Δύσης. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ομάδα Αμερικανών και Βρετανών ειδικών που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση των ιστοσελίδων της εξτρεμιστικής οργάνωσης ή συμπαθούντων προς αυτή στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα, μάλιστα, με το βρετανικό ίδρυμα για την αντιτρομοκρατία, Quilliam, το σχέδιο για την ταινία ανακοινώθηκε επίσημα από τον χρήστη ιστοσελίδας, στην οποία η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με κωδικό, με το ψευδώνυμο Αμπού Αλ Λαΐθ Αλ Γιεμέν. «Η ταινία που ετοιμάζουμε αποκαλύπτει ποιος πρόδωσε το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ», έγραψε ο Αλ Γιεμέν στο φόρουμ της ιστοσελίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή