Αποχρωσεις

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλούσια γεύματα που… πετιούνται

Ο χορτάτος, λέει μια παροιμία, δεν σκέφτεται τον πεινασμένο. Στην αναπτυσσόμενη Ινδία του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων εξελίσσονται σε καθεστώς τα πλουσιοπάροχα τραπέζια, με τα οποία οι νεόπλουτοι Ινδοί γιορτάζουν γάμους και άλλες οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Εκατοντάδες, ορισμένες φορές και χιλιάδες καλεσμένοι τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες ακόμη και εκατό διαφορετικά πιάτα, μεγάλο μέρος των οποίων θα καταλήξει στα σκουπίδια, όταν η πλειοψηφία του απλού κόσμου αγωνιά για να βάλει τα απαραίτητα στο τραπέζι της, όταν δεν πεινάει. Μόνο στη Βομβάη, λέει ο αρμόδιος Ινδός υπουργός Τροφίμων, πραγματοποιούνται κάθε μέρα περίπου 100.000 τέτοιες εκδηλώσεις και τα φαγητά που πετιούνται θα μπορούσαν κάλλιστα να ταΐσουν τον τεράστιο πληθυσμό των παραγκουπόλεων της πόλης.

Ξεπλυμένα τζιν

Θέμα χρόνου είναι, υποθέτουμε, να βγουν εκτός μόδας τα ξεπλυμένα τζιν, μετά την προσχώρηση του οίκου Versace στην εκστρατεία για την κατάργηση της αμφιλεγόμενης πρακτικής της αμμοβολής, η οποία καταστρέφει την υγεία των εργαζομένων σ’ αυτήν. Ο ιταλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε ότι κανείς από τους προμηθευτές του δεν χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τακτική, που κάνει τα άκαμπτα τζιν να γίνονται απαλά, προσδίδοντάς τους παράλληλα μια μοδάτη αίσθηση φορεμένου. Ο Versace έγινε έτσι ένα ακόμη μέλος της Εκστρατείας για Καθαρά Ρούχα, μαζί με άλλους γνωστούς και λιγότερο γνωστούς οίκους, που κατασκευάζουν τα ρούχα τους σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Κίνα, η Αίγυπτος και το Μεξικό και έχουν ήδη προσχωρήσει σ’ αυτήν: Benetton, Burberry, Carrera Jeans, Gucci, Levi Strauss, Pepe Jeans και Replay είναι μερικοί από αυτούς. Πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Φιλμ της Μέριλιν;

Κάποιοι ακόμη ερίζουν και επενδύουν στο πασίγνωστο όνομά της. Ισπανός συλλέκτης ονόματι Mikel Barsa ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει σε πλειστηριασμό ένα άγνωστο φιλμάκι από την εποχή που η Μέριλιν Μονρόε ήταν ακόμη νεαρή και άσημη και στο οποίο υποτίθεται ότι επιδίδεται σε σεξ. Ωστόσο, ο Scott Fortner, έτερος συλλέκτης και ειδικός του φαινομένου «Μέριλιν Μονρόε», επιμένει ότι η νεαρή γυναίκα που εμφανίζεται στο φιλμάκι είναι μια άλλη, πιο μεγαλόσωμη και λιγότερο θηλυκή απ’ ό, τι η θρυλική ηθοποιός. Ο Basra, από την άλλη, επιμένει ότι πρόκειται για αυθεντική κόπια ενός μεγαλύτερου, ασπρόμαυρου φιλμ, που γυρίστηκε το 1947 όταν ακόμη η Μέριλιν δεν είχε κλείσει τα 21 και ανακαλύφθηκε προ δεκαετίας, ευελπιστεί δε να κερδίσει αρκετές χιλιάδες από την πώλησή του.

Γούντι Αλεν στη Ρώμη

Ανάστατοι είναι αυτή την περίοδο οι παπαράτσι στη Ρώμη, όπου ο Γούντι Αλεν έχει αρχίσει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο Bop Decameron, με πρωταγωνιστές τον Αλεκ Μπάλντουιν και την Πενέλοπε Κρουζ, καθώς και πλειάδα άλλων δημοφιλών ηθοποιών, όπως η Ελεν Πέιτζ και ο Ρομπέρτο Μπενίνι. Η κινητικότητα του κινηματογραφικού συνεργείου από αξιοθέατο σε αξιοθέατο και από τον έναν δημοφιλή δρόμο στην άλλη δημοφιλή πλατεία δυσχεραίνει το έργο τους, καθώς είναι αναγκασμένοι να τρέχουν διαρκώς πάνω κάτω. Αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσαν να απαθανατίσουν τον δημοφιλή Αμερικανό σκηνοθέτη, ο οποίος δουλεύει ανενόχλητος με το ψαράδικο καπέλο του για τον καυτό ήλιο και τα χαρακτηριστικά σκούρα γυαλιά του, αλλά κυρίως την πανέμορφη μούσα του Πενέλοπε Κρουζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή