O Τζέιμς Μέρντοχ είπε ψέματα

O Τζέιμς Μέρντοχ είπε ψέματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στον εκρηκτικό ισχυρισμό ότι ο Τζέιμς Μέρντοχ είπε ψέματα στη βρετανική Βουλή προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης ο διευθυντής και ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας Νews of The World, ισχυριζόμενοι ότι ο Μέρντοχ είχε δει το ενοχοποιητικό e-mail με τίτλο «προς τον Νέβιλ». Το e-mail αυτό ενημέρωνε τον διευθυντή του ελεύθερου ρεπορτάζ της εφημερίδας, Νέβιλ Θάρλμπεκ, για τα περιεχόμενα υποκλοπών, αποδεικνύοντας ότι οι παράνομες πράξεις γίνονταν εν γνώσει των στελεχών.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο Μέρντοχ πράγματι γνώριζε πως οι παρανομίες ήταν διαδεδομένες, καταρρέει πλήρως η υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με την οποία το μόνο που γνώριζε ήταν οι παρασπονδίες «ενός μόνο ρεπόρτερ», ο οποίος φυλακίστηκε το 2007. Το ζήτημα μπορεί να προξενήσει βαθύτατη ζημία στον 38χρονο Μέρντοχ, οδηγώντας ώς και στον προσωρινό τερματισμό της καριέρας του.

«Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η αναπαράσταση των γεγονότων από τον Τζέιμς Μέρντοχ ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι λανθασμένη. Στην πραγματικότητα, τον ενημερώσαμε για το e-mail «προς τον Νέβιλ»», αναφέρουν στην επιστολή τους οι Κόλιν Μίλερ, τελευταίος διευθυντής της εφημερίδας και Τομ Κρόουν, τελευταίος νομικός σύμβουλος της εφημερίδας. Υπό το βάρος των σκανδάλων, οι εκδότες Μέρντοχ έκλεισαν τη News of the World στις 10 Ιουλίου.

Εξέδωσε ανακοίνωση

Ο Τζέιμς Μέρντοχ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιμένει στην κατάθεσή του. «Η δήλωση των Κρόουν και Μίλερ θέτει με δραματικό τρόπο σε κίνδυνο το μέλλον του Τζέιμς Μέρντοχ»,  ανέφερε η εφημερίδα Γκάρντιαν, που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Μια δεύτερη πτυχή της υπόθεσης, που προκαλεί πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Κάμερον, έχει να κάνει με τη διαπίστευση του Αντι Κούλσον στην Ντάουνινγκ Στριτ. Σε αντίθεση με όλους τους πρώην συμβούλους Τύπου πριν απ’ αυτόν και με τον σύμβουλο που τον διαδέχθηκε, όταν παραιτήθηκε υπό το βάρος του σκανδάλου τον Ιανουάριο, ο Κούλσον δεν διέθετε άδεια για πρόσβαση στα ευαίσθητα κρατικά έγγραφα.

Μία τέτοια διαπίστευση θα απαιτούσε λεπτομερείς ελέγχους στο παρελθόν του Κούλσον και η εφημερίδα Guardiaδιερωτάται μήπως ο Κάμερον ήταν τόσο αποφασισμένος ως προς τον διορισμό του ανθρώπου του Μέρντοχ, Κούλσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, ώστε ήθελε να παραβλεφθούν τα όποια προβλήματα στο βιογραφικό του. Ομως, τα προβλήματα αυτά επέστρεψαν και εκδικούνται τώρα τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή