Αποχρωσεις

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδάζουν… παγωτό Gelato στην Μπολόνια

Η παρασκευή παγωτού προϋποθέτει… πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση από εξειδικευμένους «καθηγητές», γι’ αυτό και οι απανταχού παρασκευαστές του φροντίζουν να θητεύσουν στο Gelato University της Μπολόνια στην κεντρική Ιταλία, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και κατ’ επέκτασιν το παγωτό τους. Σπουδαστές από όλο τον κόσμο παρακολουθούν σεμινάρια για τις μεθόδους παρασκευής παραδοσιακού παγωτού από Ιταλούς βετεράνους παρασκευαστές, αλλά και μαθήματα πρακτικής για τη χρήση των μηχανημάτων, όπως και υψηλού επιπέδου διαλέξεις για επιχειρηματική διαχείριση και μάρκετινγκ. Και ενώ μέχρι πρότινος εθεωρείτο ότι πίσω από ένα καλό gelato βρίσκεται πάντα ένας Ιταλός, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει, αφού στο πανεπιστήμιο του Gelato στην Μπολόνια οι Ιταλοί μαθητές υπολείπονται εκείνων από τις άλλες χώρες, ορισμένες φορές τόσο μακρινές από την Ιταλία όσο η Σιγκαπούρη, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Συντηρητικό FaceGlat

Μπορεί το πρώτο συνθετικό τους να είναι κοινό, αλλά το FaceGlat ουδεμία σχέση φαίνεται να έχει με το Facebook πέραν του ότι και τα δύο ανήκουν στη σφαίρα του Διαδικτύου και αποτελούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το FaceGlat είναι δημιούργημα των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων, που συντηρεί τον διαχωρισμό των δύο φύλων, επιτρέποντας στους άνδρες να επικοινωνούν με άνδρες και στις γυναίκες με γυναίκες. Επιπλέον, απαγορεύει την ανάρτηση φωτογραφιών και διαφημίσεων που θεωρούνται άσεμνες και ανάρμοστες και εν γένει δεν συνάδουν με την κουλτούρα των πιστών. Και ενώ από την είσοδο κιόλας οι χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν διαφορετικό μονοπάτι, αναλόγως αν είναι άνδρες ή γυναίκες, εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα αποκλεισμού όσων άλλο δηλώνουν και άλλο είναι.

Οίνος μοναχών

Οχι απλώς το καλό, αλλά το τέλειο κρασί είναι ο στόχος των μοναχών της μονής Lerins Abbey στη νότια Γαλλία, οι οποίοι, κατά τα άλλα, ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν το μοναστήρι τους, επί αιώνες. Οι μοναχοί σ’ αυτό το μοναστήρι, κοντά στις Κάννες -διαβάζουμε στο Ρόιτερς- φτιάχνουν κρασί από την εποχή του μεσαίωνα και παρότι βίωσαν πολλές αλλαγές στο πέρασμα τόσων και τόσων αιώνων, παρέμειναν πιστοί στην παραδοσιακή καλλιέργεια, που εξασφαλίζει την παραγωγή κρασιών εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Από τη δεκαετία του ’90 και μετά βάλθηκαν να προσεγγίσουν την τέλεια γεύση, αναζητώντας το καλύτερο έδαφος και τις καλύτερες ποικιλίες, ενώ η προσέγγιση με τη θάλασσα προσδίδει το κάτι παραπάνω στην παραγωγή τους.

Διατροφή από Αρνι

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποφάσισε να φανεί γενναιόδωρος, οπότε η επί 25 συναπτά έτη σύζυγός του Μαρία Σράιβερ μπορεί να ελπίζει ότι θα αποχωρήσει από τον γάμο τους έχοντας εξασφαλίσει περί τα 200 εκατ. δολάρια. από την κοινή περιουσία τους. Η 55χρονη Σράιβερ, ανιψιά του δολοφονηθέντος Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, κατέθεσε αρχές Ιουλίου αίτηση διαζυγίου, στην οποία ζητούσε και διατροφή που όμως ο «Εξολοθρευτής» αρνείτο να δώσει, και ας έφταιγε η πολύχρονη εξωσυζυγική του σχέση και ένα εξώγαμο για τη διάλυση του γάμου. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα ΤΖΜ όμως, ο Σβαρτσενέγκερ είχε υπογράψει τα έγγραφα που του έδωσαν οι δικηγόροι του χωρίς να τα διαβάσει. Οταν άρχισαν τα επικριτικά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι τα διάβασε και άλλαξε γνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή