Αποχρωσεις

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο δικαίωσε οδηγούς τρένων

Σιδηροδρομική εταιρεία της Ιαπωνίας υποχρέωνε εργοδηγούς και άλλους υπαλλήλους της να καθαρίζουν τις τουαλέτες και να κόβουν το γρασίδι της εταιρείας, τιμωρώντας τους έτσι για καθυστερήσεις στα δρομολόγια και άλλα παραπτώματα. Ωστόσο, το αρμόδιο δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν ομαδικά οι «τιμωρημένοι», έκρινε ότι αυτού του είδους η ιδιώνυμη «μετεκπαίδευση», όπως την αποκαλούσε, υπερέβη τα εσκαμμένα, γι’ αυτό και την υποχρέωσε να αποζημιώσει 61 εργοδηγούς και άλλους υπαλλήλους με το ποσό των 80.000 δολαρίων. Τα ιαπωνικά τρένα είναι φημισμένα για την ακρίβεια των δρομολογίων τους, η οποία φαίνεται ότι θεωρείται απαραβίαστη για τις εταιρείες όπως εν προκειμένω η JR West, που επέβαλε και τις συγκεκριμένες τιμωρίες. Μόνο που, καμιά φορά, η υπερβολική αυστηρότητα μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, όπως συνέβη το 2005 με τον εκτροχιασμό τρένου και την απώλεια 107 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ο νεαρός εργοδηγός, ο οποίος είχε επιταχύνει επειδή ήταν καθυστερημένος.

Αποζημίωση για σεξ

Αυστραλή δημόσια υπάλληλος ζήτησε αποζημίωση από τον εργοδότη της, ήτοι την κυβέρνηση, επειδή τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ενώ έκανε έρωτα, από πτώση φωτιστικού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, ευρισκόμενη σε επαγγελματικό ταξίδι. Η γυναίκα τραυματίστηκε στη μύτη, στο στόμα και στην οδοντοστοιχία και φυσικά τρόμαξε όταν ένα κομμάτι γυαλιού από το φωτιστικό του δωματίου έπεσε στο πρόσωπό της και, δεδομένου ότι βρισκόταν εκεί προκειμένου να εκπληρώσει επαγγελματικές υποχρεώσεις της, την επομένη, έκρινε ότι πρέπει να αποζημιωθεί για το… εργατικό ατύχημα. Ωστόσο, το ασφαλιστικό της ταμείο έκρινε διαφορετικά τα πράγματα και απεφάνθη ότι δεν δικαιούται αποζημίωσης, δεδομένου ότι το συμβάν ουδεμία σχέση έχει με τη δουλειά της και ότι οι υποχρεώσεις της υπηρεσίας της σταματούν στην κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής.

Η κληρονομιά Μακουίν

Μια μικρή περιουσία κληροδότησε ο Αλεξάντερ Μακουίν στα αγαπημένα του σκυλιά. Το πρώην «τρομερό παιδί» της μόδας, που γνώρισε τεράστια επιτυχία με τα μοναδικά μοντέλα του, άφησε στα τρία σκυλιά του το ποσό των 56.500 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει την καλοπέρασή τους για το υπόλοιπο του βίου τους. Ο Μακουίν, ο οποίος αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του, στο Λονδίνο, τον Φεβρουάριο του 2010, φαίνεται μάλιστα ότι τους είχε τέτοια αδυναμία, ώστε στο σημείωμα που άφησε εξηγώντας τους λόγους της αυτοκτονίας του, ζητούσε από τους οικείους του «να φροντίσουν τα σκυλιά του». Το ίδιο πάνω-κάτω ποσό κληροδότησε σε κάθε μία από τις δύο οικονόμους του «για την πολύχρονη αφοσίωσή τους», το διπλάσιο περίπου σε κάθε ένα από τέσσερα επιλεγμένα ιδρύματα και από 280.000 ευρώ σε καθένα από τα πέντε αδέλφια του, κι από 50.000 ευρώ στα ανίψια του. Ωστόσο, τη μερίδα του λέοντος κληροδότησε στο ίδρυμα Sarabande, που φέρει το όνομα της κολεξιόν του 2007, με την παράκληση ένα μέρος του να χρησιμοποιηθεί για υποτροφίες στο Central StMartins College of Art Design, στο οποίο φοίτησε και ο ίδιος.

Αποκαλυπτική Χάρις

Τον εγκατέλειψε λίγες μόνον μέρες πριν από το γάμο τους, τον περασμένο Ιούνιο, κι αφού χάθηκε για ένα διάστημα, επανεμφανίστηκε για να τον διαπομπεύσει. Να πει δηλαδή ότι η ερωτική τους ζωή δεν ήταν και τόσο ενδιαφέρουσα, αφού έκαναν σεξ μόνο μία φορά, κι ότι ουδέποτε τον είδε γυμνό. Για την Κρίσταλ Χάρις, ο λόγος, την παρ’ ολίγον σύζυγο του Χιου Χέφνερ, του 85χρονου ιδρυτή του Playboy, ο οποίος πάντως έχει ήδη βρει παρηγοριά στην αγκαλιά μιας 27χρονης Γαλλοκαναδής, αφήνοντας πίσω του την… ανικανοποίητη Χάρις. Σε συνέντευξή της, στην εκπομπή Access Hollywood, η 25χρονη Χάρις είπε ότι ο Χέφνερ ήταν περισσότερο της «αγκαλιάς στον καναπέ με ταινίες» και πρόσθεσε ότι μετά το πρώτο διάστημα της σχέσης τους «απλώς το σεξ δεν ήταν το πιο σημαντικό για εκείνον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή