Με αστικό δικαστήριο απειλεί ο δικηγόρος της καμαριέρας

Με αστικό δικαστήριο απειλεί ο δικηγόρος της καμαριέρας

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την απόφασή του να φέρει την υπόθεση ενώπιον αστικού δικαστηρίου, σε περίπτωση που οι εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν υφίσταται λόγος να προχωρήσουν σε δίκη, προανήγγειλε χθες ο δικηγόρος της καμαριέρας η οποία κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Κένεθ Τόμσον είπε ότι το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Στη συνέχεια, η Ναφισάτου Ντιάλο πήρε τον λόγο για να πει πόσο τραυματική ήταν αυτή η υπόθεση τόσο για την ίδια όσο και τη 15χρονη κόρη της. «Κλαίω κάθε μέρα», είπε ενώπιον ενός ακροατηρίου 100 δημοσιογράφων και όσων παρέστησαν για να της συμπαρασταθούν.

Ολα αυτά, μία ημέρα μετά τη μακρά συνάντηση με τους εισαγγελείς της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας άκουσαν τις κασέτες των επίμαχων συνομιλιών της Ντιάλο με Αφρικανό άνδρα σε φυλακή της Αριζόνας. Αμέσως μετά, ο Κένεθ Τόμσον μίλησε στους δημοσιογράφους προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ντιάλο, διευκρινίζοντας ότι στόχος της δεν ήταν να αποκομίσει οικονομικά οφέλη αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Τόμσον είπε στους δημοσιογράφους ότι στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία της με τον φυλακισμένο άνδρα, μετά το συμβάν στη σουίτα του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ», η Ντιάλο αναφέρεται ακριβώς στην απόπειρα βιασμού της. «Του είπε ότι κάποιος προσπάθησε να τη βιάσει στη δουλειά», είπε ο κ. Τόμσον και χαρακτήρισε αναληθή όσα έγραψε η εφημερίδα The New York Times ότι είπε η Ντιάλο: «Αυτός ο τύπος (ο Στρος-Καν) έχει πολλά λεφτά και ξέρω τι κάνω». Σύμφωνα με τον κ. Τόμσον, το θέμα των χρημάτων τέθηκε στη δεύτερη συνομιλία, όταν στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα του φίλου της, να δει τι κάνει, εκείνη του είπε ότι «μου τηλεφωνούν απ’ τη Γαλλία και μου λένε ότι είναι πλούσιος και ισχυρός».

Σε κάποιο σημείο, ο συνομιλητής της Ντιάλο τής λέει ότι «αν προχωρήσει την υπόθεση, θα βγάλει πολλά λεφτά», είπε ο κ. Τόμσον, αλλά η πελάτισσά του τού απάντησε με τρόπο που καθιστούσε σαφές ότι δεν είναι αυτός ο στόχος της. «Σταμάτα, σταμάτα», του είπε κι ενώ εκείνος επανερχόταν, εκείνη επέμενε. «Σταμάτα σε παρακαλώ. Περίμενε, περίμενε. Θα το αναλάβει ο δικηγόρος», εννοώντας ότι ο δικηγόρος θα χειριστεί την υπόθεση.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δεν αντιλήφθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο τη συζήτηση όταν την πρωτοάκουσαν στις 30 Ιουνίου, με αποτέλεσμα, όπως είπε ο κ. Τόμσον, ένας εξ αυτών να του πει ότι οι συνομιλίες δημιουργούν «μεγάλο πρόβλημα» για την υπόθεση. Οι συνομιλίες της κ. Ντιάλο με τον Αφρικανό άνδρα μαγνητοφωνήθηκαν σε κέντρο κράτησης μεταναστών, όπου ήταν κρατούμενος.

Εκτη… ιστορία

Στο μεταξύ, άλλη μία γυναίκα ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος την εγκατέλειψε, με συνέπεια να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Η 38χρονη σήμερα Μαρί-Βικτορίν αφηγείται στο ελβετικό περιοδικό L’ Illustre πώς γνωρίστηκε με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ το 1997 όταν ήταν μόλις 23 ετών κι ανέπτυξε ερωτική σχέση μαζί του για διάστημα εννέα μηνών. Η Μαρί-Βικτορίν, μισή Ισπανίδα μισή Κονγκολέζα, είναι η έκτη στη σειρά γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον κ. Στρος-Καν αφότου τον κατηγόρησε για βιασμό η καμαριέρα του «Σοφιτέλ» στο Μανχάταν. Αν και, σύμφωνα με τη Μαρί-Βικτορίν, ο πρώην τραπεζίτης είχε «τεράστια σεξουαλική όρεξη», εντούτοις είπε ότι η σχέση τους ήταν συναινετική και ουδέποτε την εξανάγκασε να κάνουνσεξ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή