Σχέδια και για άλλες επιθέσεις του Μπρέιβικ

Σχέδια και για άλλες επιθέσεις του Μπρέιβικ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΛΟ. Καθώς οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες εν όψει των πρώτων κηδειών των αθώων θυμάτων του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο σφαγέας της Νορβηγίας οδηγείτο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας νωρίς χθες το πρωί στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην καρδιά του Οσλο, προκειμένου να ανακριθεί εκ νέου. Πηγές προσκείμενες στις νορβηγικές εισαγγελικές αρχές άφηναν να διαρρεύσει ότι η επιπλέον ανάκριση του Μπρέιβικ κρίθηκε απαραίτητη λόγω της πληθώρας των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει όσον αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στις σφαγές της 22ας Ιουλίου. Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά γύρω από τα νέα στοιχεία που επικαλείται η Εισαγγελία του Οσλο, πλην όμως, ο δικηγόρος του Μπρέιβικ αποκάλυψε στην εφημερίδα, Aftenposten πως ο πελάτης του σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις, οι οποίες θα είχαν «διάφορες» μορφές.

Μια εβδομάδα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση, το κλίμα στη Νορβηγία ήταν χθες ιδιαίτερα φορτισμένο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν τελετές στη μνήμη των θυμάτων, μεταξύ των οποίων και μία σε τέμενος του Οσλο, παρόντος του πρωθυπουργού, Γενς Στόλτενμπεργκ. Σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο που εξερράγη το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα) -την ακριβή, δηλαδή, ώρα της έκρηξης- για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής, παρουσία του κ. Στόλτενμπεργκ. «Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Νορβηγία σε συναισθηματική απόγνωση», γράφει η μόνιμη κάτοικος της σκανδιναβικής χώρας Νατάσα Θεοφιλάκη. «Τώρα, τι κάνουμε», αναρωτιέται ρητορικά η ίδια. «Να κρατηθούμε ενωμένοι στα πιστεύω μας, να πάρουμε ένα γερό μάθημα και να αναδιοργανωθούμε», απαντάει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή