Αποχρωσεις

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να φοράει κράνος ο ποδηλάτης;

Με ή χωρίς κράνος στο ποδήλατο; Δεν είναι απαραίτητο και πάντως δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό, υποστηρίζουν οι γιατροί στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal. Κι αυτό, όπως διατείνονται, όχι τόσο για λόγους, που άπτονται της ασφάλειας του ποδηλάτη, αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος, αυτός να εγκαταλείψει το ποδήλατο και να στερηθεί τις ευεργετικές για την υγεία του συνέπειες της καθημερινής άσκησης. Σε σχετική έρευνα του περιοδικού, πάνω από τα δυο-τρίτα των αναγνωστών του, δήλωσαν αντίθετοι στην υποχρεωτική χρήση του κράνους για τους ενήλικες ποδηλάτες. Επιπλέον, στην Αυστραλία όπου το κράνος είναι υποχρεωτικό για τους ποδηλάτες από το 1991 -γράφει η Telegraph- ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ επικαλούνται στοιχεία, που δείχνουν πτώση κατά 30% των ποδηλατών, ως συνέπεια της συγκεκριμένης υποχρέωσης.

Μια χαρά ο πιγκουίνος

Ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος, που αντί για την Ανταρκτική βρέθηκε να περιπλανιέται σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, έχει αναρρώσει κι είναι έτοιμος να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, μέσα στον επόμενο μήνα. Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Ουέλινγκτον είπαν ότι τα αποτελέσματα των ακτίνων Χ και οι αιματολογικές εξετάσεις του Happy Feet, όπως τον έχουν ονομάσει από τη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων, είναι εξαιρετικά. Θυμίζουμε ότι ο πιγκουίνος υποβλήθηκε σε εγχείρηση, προκειμένου να του αφαιρεθεί η άμμος, που είχε φάει, νομίζοντας προφανώς ότι επρόκειτο για χιόνι. Ηδη έκανε την πρώτη βουτιά σε αλμυρά νερά, αρχές της εβδομάδας, έχει πάρει βάρος και κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα αφεθεί να ξαναβρεί τον δρόμο του, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά το ένστικτό του θα τον οδηγήσει στα σωστά θαλασσινά μονοπάτια.

«Πλαστά» πρόσωπα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τζούλια Ρόμπερτς είναι μια πολύ ωραία γυναίκα. Αλλά υποτίθεται μπορεί να γίνει υπερφυσικά ωραία, χάρη στη χρήση των προϊόντων γνωστής εταιρείας καλλυντικών, που όμως δεν έπεισε για την αποτελεσματικότητά τους το αρμόδιο βρετανικό όργανο για τις διαφημίσεις (ASA). Γι’ αυτό και ζήτησε από τη L’Oreal να αποσύρει από την κυκλοφορία τις διαφημιστικές αφίσες της με το άψογο, απαστράπτον πρόσωπο της Αμερικανίδας ηθοποιού, που ήθελε να πείσει τις υποψήφιες αγοράστριες ότι οφείλεται στα προϊόντα της κι ουχί στο αριστοτεχνικό photoshop. Το ίδιο συνέβη και με τις αφίσες με το πρόσωπο της Κρίστι Τέρλινγκτον. Η υπηρεσία της ASA παρενέβη ύστερα από καταγγελία της βουλευτού Τζο Σουίνσον, των Φιλελεύθερων, η οποία κινήθηκε όπως εξήγησε στην εφημερίδα Guardian, από το γεγονός ότι τέτοιες διαφημίσεις τροφοδοτούν μια ανησυχητική τάση: την προσπάθεια νεαρών κυρίως κοριτσιών να επιτύχουν στο δικό τους πρόσωπο και σώμα τα αποτελέσματα του photoshoping των διασημοτήτων στον Τύπο και τις διαφημίσεις, καταφεύγοντας ακόμη και στο χειρουργικό νυστέρι.

Πάχος, οικογένεια

Οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον σωματότυπο της συντρόφου τους απ’ ό,τι οι γυναίκες, αλλά δίνουν και μεγαλύτερη σημασία στην οικογένεια, σύμφωνα με πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 70.000 άνθρωποι. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες άνδρες είπαν ότι θα έφθαναν μέχρι του σημείου να αλλάξουν σύντροφο, αν έβαζε βάρος, σε σχέση με το 20% των γυναικών, που έδωσαν την ίδια απάντηση. Την ίδια στιγμή, όμως, και σε άλλο ερώτημα, το 39% των ανδρών είπαν ότι θεωρούν την οικογένεια ως το σημαντικότερο σύμβολο της κοινωνικής τους θέσης, ενώ για το 43% των γυναικών αυτό εξασφαλίζεται από ένα όμορφο σπίτι. Σε ποσοστό 59% οι άνδρες πιστεύουν ότι αυτοί πρέπει να πληρώνουν στο πρώτο ραντεβού, αν και αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών, 38%, που θεωρεί ότι ο λογαριασμός πρέπει να μοιράζεται. Μερικά πράγματα φαίνεται να μην αλλάζουν στις σχέσεις των δύο φύλων, ή τουλάχιστον αλλάζουν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Σωτήριο σεσουάρ

Το σεσουάρ κάτω απ’ το οποίο στέγνωνε αμέριμνη τα μαλλάκια της, μια ηλικιωμένη γυναίκα 77 ετών, στο Γκλάντμπεκ της Γερμανίας, αποδείχθηκε σωτήριο, όταν έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι της! Οπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, το σεσουάρ λειτούργησε εν είδει προστατευτικού κράνους για την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία βγήκε κατά τα άλλα αλώβητη από την πτώση της οροφής του κομμωτηρίου, αν εξαιρέσει κανείς την τρομάρα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή