Στη Μοδα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Με το ταξίδι στην ατζέντα κάθε άνδρα της μόδας, ήταν μια χαριτωμένη ιδέα για την ιστορία του Trussardi να αντιπροσωπευθεί από βαλίτσες στο πρώτο σόου από τον μεγαλωμένο στην Τουρκία σχεδιαστή Ουμίτ Μπενάν Σαχίν – γνωστό στον κόσμο της μόδας ως Ουμίτ.

Τα αυτοκίνητα στήθηκαν μπροστά στο κτίριο Trussardi, και κάθε μοντέλο που εμφανίστηκε ήταν ντυμένο για να ταιριάξει με το μέσο μεταφοράς του: ένας τύπος cool ντυμένος σε πράσινο Mini, μια ομάδα από σπορ τύπους σε λιμουζίνα, ένας μοτοσικλετιστής με έντονο καρό παντελόνι – και κάπως έτσι εξελίχτηκε η ιστορία, από ένα Fiat Cinquecento μέχρι ένα ταξί. Οι τσάντες που κρατούσαν τα μοντέλα, από τις τετράγωνες και τις παλιομοδίτικες μέχρι τις αεροδυναμικές και μοντέρνες, περιέγραφαν μερικά κεφάλαια της ιστορίας Trussardi – με χαριτωμένο, αν και χαοτικό, τρόπο.

Αντίθετα, η ανδρική συλλογή του Ουμίτ Μπενάν, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη μέρα, έμοιαζε πιο πολύ σαν οικογενειακή υπόθεση. Και με έναν τρόπο ήταν: το τρίχρονο αγόρι που έτρεχε στην παρουσίαση ήταν ο Οσκαρ Τσερούτι, εγγονός του Νίνο Τσερούτι, του ράφτη που θεωρείται θρύλος της μόδας από τη γενέτειρά του Ιταλία έως το Χόλιγουντ.

Ο κ. Τσερούτι έχει αγκαλιάσει τον Ουμίτ. «Είναι αυθεντικός και αυθόρμητος με πολύ ωραία αίσθηση του χιούμορ», είπε ο κ. Τσερούτι. «Τεχνικά είναι προετοιμασμένος να κάνει ποιοτική δουλειά, κομψή και ζωντανή».

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ουμίτ αγόρασε υλικό από την εταιρεία υφασμάτων της οικογένειας. Ο 30χρονος Ουμίτ, που λατρεύει τα ’80s, γέμισε το ατελιέ του με εικόνες Τσερούτι που τον είχαν εντυπωσιάσει. Τα μοντέλα στο σόου του ήταν εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’80. Δεν υπήρχε και πολύ ανανέωση στη συλλογή – η βεβαιότητα αποτελεί προσόν στο ανδρικό ντύσιμο και η προσέγγιση του σχεδιαστή βλέποντας τα ’80s μέσα από το πρίσμα του 21ου αιώνα κάνει τη δεκαετία της απληστίας να μοιάζει ελκυστική. «Προσπάθησα να φανταστώ τον Οσκαρ σε 15 χρόνια», είπε ο Ουμίτ. «Παλιά ιδέα με καινούργιο τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή