Συντομα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

GOOGLE

Malware εντοπίζει ιούς

Εκτός από τη λίστα με τις ιστοσελίδες οι οποίες ταιριάζουν στις «λέξεις κλειδιά» που πληκτρολόγησε κανείς στο «ψαχτήρι» της Google, ενδεχομένως να δει στο πάνω μέρος των αποτελεσμάτων να προβάλλεται ένα μήνυμα που τον προειδοποιεί πως ο υπολογιστής έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό. Η προειδοποίηση βασίζεται σε ανακάλυψη που έκανε πρόσφατα ο ιντερνετικός κολοσσός, σύμφωνα με την οποία ένα συγκεκριμένο malware προκαλεί τη δρομολόγηση των αναζητήσεων του χρήστη μέσα από συγκεκριμένους σέρβερ πριν φτάσει στην Google. Οταν λοιπόν εντοπίσει πως κάποιο PC κατευθύνει την κυκλοφορία του μέσα από αυτούς τους διακομιστές, ειδοποιεί τον κάτοχό του για το πρόβλημα προσφέροντας επίσης οδηγίες για την αφαίρεση του κακόβουλου λογισμικού.

FΟRΜULΑ SΤUDΕΝΤ

Παγκόσμια πρωτιά για την ομάδα ΑRΤ

Με μία σημαντική επιτυχία επέστρεψε η φοιτητική ομάδα ART του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την πίστα του Silverstone στην Αγγλία και τον διεθνή διαγωνισμό Formula Student – έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, με αγωνιστικά μονοθέσια που έχουν αναπτύξει οι ίδιοι οι φοιτητές και τα οποία αξιολογούνται με κριτήρια την πρωτοτυπία στην κατασκευή των οχημάτων, αλλά και τη συμπεριφορά τους σε μία σειρά από δοκιμασίες. Ετσι, η ομάδα ART κέρδισε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, ανάμεσα σε 91 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, αφήνοντας πίσω της ομάδες που είχαν την υποστήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και πολλαπλάσιο προϋπολογισμό. Επόμενος στόχος της ομάδας είναι να εντάξει στο δυναμικό της νέους φοιτητές και να δημιουργήσει ένα καινούργιο μονοθέσιο που θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το ΑΠΘ στο Formula Student τα επόμενα χρόνια.

ΜΙCRΟSΟFΤ

Μarketplace και στην Ελλάδα

Διαθέσιμο επίσημα και στην Ελλάδα είναι εδώ και λίγες ημέρες το Windows phone Marketplace, το online κατάστημα από το οποίο προμηθεύονται εφαρμογές οι κάτοχοι των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων Windows Phone 7. Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα άλλα 18 κράτη στα οποία αποφάσισε η Microsoft να επεκτείνει τη χρήση του Marketplace, κάτι που σημαίνει πως οι Ελληνες κάτοχοι συσκευών οι οποίες «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα της αμερικανικής εταιρείας θα έχουν πλέον πρόσβαση και σε επ’ αμοιβή applications – πέρα από τις δωρεάν εφαρμογές που μπορούσαν να χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε διάφορες επιπλέον βελτιώσεις με σκοπό την προσέλκυση προγραμματιστών, όπως τη δυνατότητα διακίνησης μέσα από το κατάστημά της δοκιμαστικών εφαρμογών για περιορισμένο χρόνο ή την αύξηση των κατηγοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή