Η νέα εικόνα που προβάλλει ο Σαρκοζί

Η νέα εικόνα που προβάλλει ο Σαρκοζί

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στην παραλία του Μπρεγκανσόν απαθανάτισαν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας οι φωτορεπόρτερ. Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πέτυχε έτσι για μία ακόμη φορά να προβάλει την εικόνα που αυτός επιθυμεί, απαγορεύοντας ρητά κάθε «αισθητική επέμβαση» στις φωτογραφίες, που θα έσβηνε τα παχάκια του, όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν. Την ώρα που ο σκανδαλοθηρικός Τύπος της Γαλλίας ασχολείται με το χαρμόσυνο γεγονός της επικείμενης γέννας της Κάρλα το φθινόπωρο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν επιθυμεί πλέον να εμφανιστεί ως νεανικός και αθλητικός, επιλέγοντας αντίθετα τον ρεαλισμό. Το σχέδιο της επικοινωνιακής ομάδας του Σαρκοζί, όπως αυτό περιγράφεται σε άρθρο του περιοδικού «Nouvel Observateur» είναι πρωτότυπο. Τη στιγμή που το Μέγαρο των Ηλυσίων αρνείται επίμονα να επιτρέψει την παραμικρή διαρροή για την εγκυμοσύνη της Κάρλα Μπρούνι, επιτρέπει τη δημοσίευση εικόνων, που αν και μοιάζουν να είναι το αποτέλεσμα κοπιαστικών προσπαθειών των παπαράτσι, έχουν επιλεγεί με προσοχή από τις συντακτικές ομάδες των εντύπων σε συνεργασία με την ομάδα επικοινωνίας του Σαρκοζί.

Αλίμονο, όμως, σε όσους παραβιάσουν τον άγραφο κώδικα. Στο ατόπημα αυτό περιέπεσε η ταμπλόιντ «Nice Matin» της Νίκαιας, η οποία αφού δημοσίευσε εικόνες της πρώτης κυρίας, χωρίς να εξασφαλίσει την έγκριση της προεδρίας, αντιμετωπίζει τώρα τη δικαιοσύνη.

Ο στόχος του προεδρικού ζεύγος είναι σαφής: η προβολή των προεδρικών αρετών και η εδραίωση της εικόνας του Σαρκοζί ως αξιόπιστου, ώριμου και σοβαρού προέδρου, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012. Στο πλαίσιο της επιδίωξης αυτής θυσιάστηκαν φέτος οι διακοπές του ζεύγους στην υπερπολυτελή θερινή κατοικία της οικογένειας Μπρούνι στο Καπ Νεγκρ, προς χάρη της προεδρικής έπαυλης του Μπρεγκανσόν.

Η παλαιότερη μανία του Νικολά Σαρκοζί να υποχρεώνει τους παπαράτσι να «σβήνουν» μέσω φωτογραφικού λογισμικού τα παχάκια του στις φωτογραφίες τους, δίνει πλέον τη θέση της σε ρεαλιστικές εικόνες ενός δραστήριου, αλλά ελαφρώς αγύμναστου προέδρου, ενώ από το προεδρικό θερινό σκηνικό απουσιάζουν επίσης και οι εύποροι φίλοι του παρελθόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή