Αποχρωσεις

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιολόγηση παπά μέσω Διαδικτύου

Μια ηλεκτρονική σελίδα αξιολόγησης του παπά της ενορίας τους ήταν ό, τι χρειάζονταν οι πιστοί της Γερμανίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα των δημιουργών της, όπως τουλάχιστον διατείνονται οι ίδιοι. Μέσω της ιστοσελίδας, οι πιστοί καλούνται να κρίνουν το φιλανθρωπικό έργο των ιερέων, τη στάση τους απέναντι στη νεολαία και τους ηλικιωμένους, αλλά και κατά πόσο ανταποκρίνονται στα κελεύσματα της εποχής μας. Είναι ένας καλός τρόπος να ανοίξει μια σχετική συζήτηση, που αν κρίνει κανείς από την ανταπόκριση του κοινού η ιστοσελίδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το ιερατικό έργο θα έπρεπε να είναι ποιοτικό», παρατήρησε ένας από τους δημιουργούς της, στο Ρόιτερς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι μέσω αυτής μπορεί να αποτραπούν προβλήματα εν τη γενέσει τους. Το μαλλί ενός προβάτου αποτελεί την κλίμακα αξιολόγησης των ιερέων, η οποία κυμαίνεται μεταξύ μαύρου και άσπρου. Οσο πιο άσπρο, τόσο το καλύτερο.

«Εκλεισαν» τα δίκτυα

Με την ολοσχερή αναστολή του Ιντερνετ και των υπηρεσιών αποστολής μηνυμάτων, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας του Ουζμπεκιστάν εξασφάλισαν αδιάβλητες εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια της χώρας. Προκειμένου να αποφευχθούν αντιγραφές και άλλου είδους παρατυπίες μέσω κινητών, οι πέντε μεγαλύτεροι πάροχοι εθνικής εμβέλειας πήραν τη μεγάλη απόφαση να «κλείσουν» τα δίκτυα, ενόσω διαρκούσαν οι εξετάσεις, ήτοι επί ένα ολόκληρο 4ωρο, επικαλούμενοι «κατεπείγουσες εργασίες στο επικοινωνιακό δίκτυο». Διότι στο διάστημα αυτών των ωρών δεν ήταν μόνο οι διαγωνιζόμενοι που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, αλλά και όλοι οι άλλοι καταναλωτές, ήτοι περίπου 19 εκατ. χρήστες. Οταν όμως πρόκειται για το αδιάβλητο των εξετάσεων, κανείς δεν διαμαρτύρεται. Ελεγχοι των υποψηφίων γίνονται, βεβαίως, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι κάποιοι ευφάνταστοι πάντα βρίσκουν τρόπο να… κλέψουν.

Κάμερον… σερβιτόρος

Ο Ντέιβιντ Κάμερον χρειάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος τους καφέδες της παρέας στο τραπέζι, δεδομένου ότι η σερβιτόρα σε καφετέρια της Τοσκάνης, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός κάνει τις διακοπές του, ήταν πολύ απασχολημένη. Οταν η σερβιτόρα έμαθε αργότερα ποιος ήταν, αφού δεν τον γνώρισε, είπε ότι «αισθάνθηκε άσχημα», αλλά και «λίγο έκπληκτη», από το γεγονός ότι δεν της άφησαν φιλοδώρημα, αλλά μόνο το αντίτιμο του λογαριασμού, ήτοι 3,10 ευρώ. Σ’ αυτή την πρώτη μέρα των 15ήμερων διακοπών του στην Τοσκάνη, όπου νοικιάζει βίλα με άλλα δύο ζευγάρια με παιδιά, ο κ. Κάμερον εθεάθη και ξυπόλυτος με κλειστό μαύρο παπούτσι. Το οποίο μπορεί να είναι ό, τι πρέπει για τους διαδρόμους της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά στυλιστικά ανεπίτρεπτο και ενδεχομένως επώδυνο στη ζέστη της Ιταλίας.

Δωρεάν λόγω καιρού

Καλοκαιρινές διακοπές με θερμοκρασία κάτω από 20 βαθμούς δεν νοούνται, καθόσον μας αφορά, αλλά για τους Ολλανδούς, οι οποίοι βιώνουν φέτος ένα εξαιρετικά δροσερό και υγρό καλοκαίρι, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δέλεαρ, αφού θα τους κοστίσουν ελάχιστα ή και τίποτα. Με αυτό το σκεπτικό και προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες, κάμπινγκ έξω από το Αμστερνταμ προσφέρει δωρεάν διαμονή, αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Η μέτρηση της θερμοκρασίας θα είναι καθημερινή και η πληρωμή θα γίνει με βάση τη μέση θερμοκρασία, επί του συνόλου των ημερών διαμονής.

Η κορυφή της λίστας

Λεονάρντο ντι Κάπριο και Τζόνι Ντεπ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους άρρενες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο πρωταγωνιστής των περυσινών επιτυχιών Inception και Shutter Island ανεβαίνει για πρώτη φορά στο κεφαλόσκαλο της εν λόγω κλίμακας, εκτοπίζοντας από αυτό τον Τζόνι Ντεπ στη δεύτερη θέση, καθώς η δική του περιουσία περιορίζεται στα 50 εκατ. δολάρια έναντι 77 εκατ. δολαρίων του Ντι Κάπριο. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ανταμ Σάντλερ, τα έσοδα του οποίου υπολογίζονται σε 40 εκατ. τους τελευταίους 12 μήνες. Στην τέταρτη ο Γουίλ Σμιθ των Black Men και στην πέμπτη ο Τομ Χανκς, χάρη στη μεγάλη επιτυχία του Toy Story 3 όπου για μια ακόμη φορά δάνεισε τη φωνή του στον Γούντι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή