Ανακρίθηκε ο Στιούαρτ Κούτνερ

Ανακρίθηκε ο Στιούαρτ Κούτνερ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τον 71χρονο πρώην διευθυντή της εφημερίδας News of the World, Στιούαρτ Κούτνερ, συνέλαβε την Τρίτη η αστυνομία του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο υποκλοπών που οδήγησε τον Ρούπερτ Μέρντοχ στο κλείσιμο του φύλλου και απειλεί με ναυάγιο την εξαγορά του καλωδιακού δικτύου BSkyB από τον Αυστραλο-αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ.

Ο Κούτνερ είχε συνταξιοδοτηθεί το 2009, ύστερα από 29 χρόνια στην υπηρεσία της ταμπλόιντ σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, 22 από αυτά ως διευθυντής της. Ο συλληφθείς ανακρίθηκε ως ύποπτος σε συνέργεια υποκλοπής τηλεπικοινωνιών, αλλά και ως ύποπτος διαφθοράς, σύμφωνα με τις καταγγελίες που θέλουν δημοσιογράφους της εφημερίδας να έχουν καταβάλει χρηματικά ποσά σε αστυνομικούς για πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Ο Κούτνερ αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση λίγες ώρες αργότερα, ενώ πρόκειται να καταθέσει εκ νέου στις ανακριτικές αρχές στα τέλη του μήνα. Η έρευνα έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 10 ατόμων, μεταξύ τους η πρώην επικεφαλής των εφημερίδων του Μέρντοχ στη Βρετανία, Ρεμπέκα Μπρουκς, και ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Κάμερον, Αντι Κόλσον. Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε κανέναν από αυτούς.

Στο μεταξύ, σε έξι εβδομάδες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Βρετανός ακτιβιστής Τζόναθαν Μέι-Μπόουλς, ο οποίος πέταξε ποσότητα αφρού ξυρίσματος στο κεφάλι του Ρούπερτ Μέρντοχ, την ώρα που το αφεντικό της News of the World προσερχόταν να καταθέσει ενώπιον της βρετανικής Βουλής τον Ιούλιο. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, που είναι και κωμικός, είπε: «Η κωμωδία και η ρίψη τούρτας ή αφρού αποτελεί ήδη από τη δεκαετία του 1990 αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας».

Τις αιτιάσεις της υπεράσπισης δεν έλαβε, όμως, υπόψη της η δικαστής Δάφνη Ουίκαμ, που επέκρινε τον Μέι-Μπόουλς για «διατάραξη του κοινοβουλευτικού έργου», επισημαίνοντας ότι οφείλει να τον τιμωρήσει για τον τρόμο που προκάλεσε στον 80χρονο μεγιστάνα. Ο Μέι-Μπόουλς θα εκτίσει το ήμισυ της ποινής και θα υποχρεωθεί να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο 400 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή