Βρέθηκαν φιλμ της πρώτης ταινίας Χίτσκοκ

Βρέθηκαν φιλμ της πρώτης ταινίας Χίτσκοκ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκαν τα φιλμ της πρώτης ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ, «The White Shadow», στην ταινιοθήκη της Νέας Ζηλανδίας. Ο Βρετανός σκηνοθέτης ήταν 24 ετών όταν κινηματογράφησε τη βωβή ταινία το 1923. Ο νεαρός Χίτσκοκ ήταν ο σεναριογράφος, ο βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγός της ταινίας, με πρωταγωνιστές τους Κλάιβ Μπρουκ και Μπέτι Κόμπσον. Ο σκηνοθέτης θα γύριζε στη συνέχεια πολλές σπουδαίες ταινίες, όπως το «Ψυχώ», «Τα πουλιά», «North by Northwest». Οι μπομπίνες από το «The White Shadow» βρέθηκαν ανάμεσα σε κόπιες αμερικανικών νιτρικών φιλμ, που είχαν αφεθεί στο Κινηματογραφικό Αρχείο, για να διατηρηθούν ασφαλή.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Στέριτ, ανέφερε ότι η ανακάλυψη αυτή ήταν από τις σπουδαιότερες. «Αυτές οι τρεις πρώτες μπομπίνες προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία να μελετήσουμε τις οπτικές και αφηγηματικές του ιδέες, οι οποίες τότε είχαν αρχίσει να σχηματοποιούνται».

Το κινηματογραφικό αρχείο περιέγραψε την ταινία ως «ατμοσφαιρικό μελόδραμα», όπου η Κόμπσον έπαιζε τον ρόλο δύο δίδυμων αδελφών, η μια από τις οποίες ήταν καλή και η άλλη κακή.

Η οικογένεια του Νεοζηλανδού συλλέκτη Τζακ Μάρταγκ έστειλε τις μπομπίνες στο Αρχείο για ασφάλεια, μετά τον θάνατό του το 1989. Παραμένει άγνωστο πού βρίσκονται οι άλλες τρεις μπομπίνες κι αν υφίστανται άλλα αντίγραφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή