Θύμα υποκλοπών και ο Πολ Μακάρτνεϊ

Θύμα υποκλοπών και ο Πολ Μακάρτνεϊ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Θύμα στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που ταλανίζει τη Βρετανία δήλωσε ότι είναι ο πρώην Beatle, σερ Πολ Μακάρτνεϊ, εκφράζοντας απέχθεια γι’ αυτήν την «τρομακτική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής», όπως χαρακτήρισε τη γνωστή και διαδεδομένη επί έτη τακτική παρακολούθησης των διασημοτήτων από τα βρετανικά ΜΜΕ. Ο Πολ Μακάρτνεϊ διεμήνυσε από το Οχάιο ότι σκοπεύει να μιλήσει στην αστυνομία για όσα ξέρει, αμέσως μόλις επιστρέψει από την περιοδεία του στις ΗΠΑ. Μιλώντας σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση, αλλά όπως τόνισε «είναι προφανές ότι με παρακολουθούσαν». Είχαν προηγηθεί σχετικές δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Χέδερ Μιλς, σύμφωνα με την οποία επιφανείς δημοσιογράφοι του ομίλου Mirror Group παραδέχτηκαν ότι παραβίασαν το κινητό της τηλέφωνο, για να υποκλέψουν μήνυμα που της είχε αφήσει ο διάσημος μουσικός.

Την περασμένη Τετάρτη, η κ. Μιλς δήλωσε στο BBC ότι στις αρχές του 2001 είχε μια διαφωνία και καβγάδισε με τον σερ Πολ, ο οποίος αργότερα της έστειλε sms για να συμφιλιωθούν, όταν εκείνη έλειπε στην Ινδία. Τις επόμενες ημέρες, η Χέδερ δέχτηκε τηλεφώνημα από γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος άρχισε τη συνομιλία χρησιμοποιώντας λέξεις από τη φράση εκείνου του μηνύματος. Η κ. Μιλς έπειτα του ζήτησε να της εξηγήσει εάν έγινε υποκλοπή και εκείνος απάντησε: «Καλά, καλά, ναι, ακούσαμε πράγματι τα μηνύματά σας, δεν θα το αρνηθώ».

Η Trinity Mirror -που ανήκει στο Mirror Group- απάντησε στις καταγγελίες, επιμένοντας ότι όλοι οι δημοσιογράφοι της εργάζονται στο πλαίσιο του νόμου. Εως πρότινος στο στόχαστρο βρισκόταν πρωτίστως ο όμιλος News International και η εφημερίδα News of the World, που έκλεισε εξαιτίας του σκανδάλου.

Το BBC, όμως, στρέφει τώρα το φως της δημοσιότητας στους αντίπαλους εκδότες της Trinity Mirror και τον Πιρς Μόργκαν, ο οποίος ήταν διευθυντής της εφημερίδας την εποχή που παραβιάστηκε το κινητό της κ. Μιλς. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δεν είναι αυτός ο οποίος μίλησε μαζί της. Ωστόσο, το εν λόγω μήνυμα είναι το ίδιο που ο κ. Μόργκαν έχει παραδεχτεί ότι άκουσε. «Κάποια στιγμή, μου έβαλαν να ακούσω το μήνυμα που είχε αφήσει ο Πολ στη Χέδερ στο κινητό της», έγραψε το 2006 στην Daily Mail.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή