Μαύρη μαγεία στη Σανέλ από τον Καρλ Λάγκερφελντ

Μαύρη μαγεία στη Σανέλ από τον Καρλ Λάγκερφελντ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Η Κοκό Σανέλ, η σχεδιάστρια που χάρισε στις γυναίκες την ελευθερία στον χώρο της μόδας, δεν ήταν καθόλου ο τύπος που θα περπατούσε χωλαίνοντας για το χατίρι μιας στρετς φούστας ή θα στριμωχνόταν σε κορσέ για να σμιλεύσει το σώμα της μέσα σε ένα υπερβολικά στενό σακάκι. Οχι, η Σανέλ ήταν πλασμένη για τα ανδροπρεπή τουίντ σε ίσια γραμμή που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα κουτύρ του Καρλ Λάγκερφελντ για τη Chanel στο Grand Palais του Παρισιού. Τα φλατ στοιχεία που προστέθηκαν σε πολλά στυλ έμοιαζαν με χαιρετισμό στη δεκαετία του ’30.Ζωντανεύοντας τη στιγμή που η νύχτα σκέπαζε την πόλη, αυτή η συλλογή είχε μια νηφάλια κομψότητα που ανακαλούσε τις πιο αποκαλυπτικές κολεξιόν πρετ-α-πορτέ Chanel του παρελθόντος. Μάτια με δαντέλα και μπότες με γυαλιστερές κάλτσες τσαλαβουτούσαν στην τέχνη του σκοταδιού.

Ο κ. Λάγκερφελντ σπανίως είναι νοσταλγικός, αλλά αυτό το σόου, με τα γραφιστικά ασπρόμαυρα τουίντ και τα βραδινά ρούχα με τις εξαιρετικές λεπτομέρειες, έμοιαζαν να επιστρέφουν τη μόδα πίσω στο κλασικό θέμα του άνδρα και της γυναίκας. Ή όπως το έθεσε ο ίδιος ο σχεδιαστής, «μου αρέσει η ιδέα της μεταμόρφωσης. Μια θηλυκή εξέλιξη από το αγόρι σε γυναίκα».

Το αποτέλεσμα ήταν ένα πρότυπο ανάμεσα στην πυξίδα και στον χάρακα: η γεμάτη καμπύλες γυναίκα με χαλαρά, ανδρικού στυλ ρούχα. Κανένα δεν έμοιαζε να ταιριάζει απόλυτα στη στιγμή. Το δε χρώμα φούξια ήταν σε απόλυτη κακοφωνία με την γκρι ελεγεία στην υπόλοιπη συλλογή. Και καθώς οι ραφές τελικά έγιναν φορέματα (και ήταν μια μακρά αναμονή), το στυλ αντηχούσε ακόμη από το παρελθόν. Αλλά η διακόσμηση ήταν εξαίρετη, ανεβάζοντας το πνεύμα της επίδειξης.

«Κλασικό, σωστά;», είπε η καλεσμένη στην πρώτη σειρά Νταϊάν Κρούγκερ, η οποία φορούσε γκρι λευκό φόρεμα Chanel. Ο κ. Λάγκερφελντ μετέφρασε το γραφιστικό όραμά του στον οίκο Chanel. Αλλά αυτή τη σεζόν, το αποτέλεσμα ήταν μια επίδειξη που δεν αποτύπωσε απόλυτα την ποίηση του σούρουπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή