Η καμαριέρα κατέθεσε αγωγή κατά Στρος–Καν

Η καμαριέρα κατέθεσε αγωγή κατά Στρος–Καν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αγωγή κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού εναντίον της κατέθεσε, ενώπιον δικαστηρίου του Μπρονξ, η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό. Η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα κατηγορεί τον τέως ισχυρό άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για «σαδιστική επίθεση εναντίον της» και διεκδικεί απροσδιόριστο ακόμη ποσό αποζημίωσης.

Η αγωγή της κατετέθη ενώ οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το αν θα απορρίψουν τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση του Στρος-Καν στην Ντιαλό ή αν θα παραπέμψουν τον τ. επικεφαλής του ΔΝΤ σε δίκη. Στη 17 σελίδων αγωγή της Ντιαλό αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε βίαιη και σαδιστική επίθεση εναντίον της στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, όπου η Ναφισατού Ντιαλό πήγε να καθαρίσει τη σουίτα του, στις 14 του περασμένου Μαΐου.

Στην αγωγή αναφέρονται λεπτομέρειες για το πώς το άλλοτε φαβορί των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας ανάγκασε την Ντιαλό να του κάνει στοματικό έρωτα, ενώ σημειώνεται επίσης ότι ο Στρος-Καν έχει επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες σε δωμάτια ξενοδοχείου σε άλλα μέρη του κόσμου. «Ο κατηγορούμενος, με πρόθεση, μου επιτέθηκε ωμά, βίαια, σεξιστικά. Εξαιτίας των ενεργειών του ταπεινώθηκα, υποβαθμίστηκα, βιάστηκα, έχασα τη γυναικεία αξιοπρέπειά μου», αναφέρει στην αγωγή της η ενάγουσα.

Απαντώντας στην αγωγή της Ντιαλό, οι δικηγόροι του Στρος-Καν δήλωσαν ότι η ενάγουσα και ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον, το μόνο που επιδιώκουν είναι να κερδίσουν χρήματα από τον εύπορο Στρος-Καν.

«Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι τα κίνητρα του κ. Τόμσον και της πελάτισσά του είναι να κερδίσουν χρήματα. Η κατάθεση της αγωγής τους δεν αφήνει καμια αμφιβολία γι’ αυτό», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Γουίλιαμ Τέιλορ.

Σημειωτέον ότι η αγωγή της Ντιαλό εναντίον του Στρος-Καν ήταν κάτι που ανεμένετο. Ωστόσο, δεν είχε προσδιοριστεί η χρονική στιγμή που η Ντιαλό θα την κατέθετε και, πάντως, είθισται οι αγωγές να μην εκδικάζονται μέχρι να βγει η απόφαση για το ποινικό δικαστήριο. Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση του τέως επικεφαλής του ΔΝΤ στο αμερικανικό ποινικό δικαστήριο έχει οριστεί για τις 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ορισμένων παρατηρητών, οι εισαγγελικες αρχές ενδέχεται να απορρίψουν τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια αυτής της ακροαματικής διαδικασίας. Ο εισαγγελέας έχει αμφισβητήσει δημοσίως την αξιοπιστία της Ναφισατού Ντιαλό, όταν έγινε γνωστό ότι αυτή είχε πει ψέματα στην αίτησή της για να της παρασχεθεί άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, τον περασμένο μήνα, η Ντιαλό παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε μέσα ενημέρωσης, για να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων. Ωστόσο, τα φερόμενα ως θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων πολύ σπάνια αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και ακόμη σπανιότερα στήνουν εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή