Φυλή του Αμαζονίου κινδυνεύει να σφαγιασθεί

Φυλή του Αμαζονίου κινδυνεύει να σφαγιασθεί

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας για την προστασία των Ινδιάνων της Βραζιλίας (FUNAI) αναμενόταν χθες εκτάκτως στη ζούγκλα του Αμαζονίου εν μέσω φόβων ότι μέλη φυλής Ινδιάνων έχουν σφαγιασθεί από λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Οι φόβοι για την ασφάλεια των Ινδιάνων εντάθηκαν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου όταν ομάδα βαριά οπλισμένων Περουβιανών λαθρεμπόρων εισέβαλε στην περιοχή των Ινδιάνων πυροδοτώντας κρίση στα σύνορα Βραζιλίας – Περού.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία της Βραζιλίας προχώρησε σε επιχείρηση στην περιοχή και συνέλαβε τον Πορτογάλο Ζοακίμ Κουστόντιο Φαντίστα, φερόμενο ως λαθρέμπορο κοκαΐνης. Υστερα από την αποχώρηση της αστυνομίας, αξιωματούχοι της FUNAI αποφάσισαν να επιστρέψουν, φοβούμενοι ενδεχόμενη σφαγή των Ινδιάνων. Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι άνδρες με πυροβόλα όπλα βρίσκονταν ακόμη στη συγκεκριμένη περιοχή στο δάσος του Αμαζονίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι λαθρέμποροι επιχειρούν να δημιουργήσουν νέες διαδρομές για τη μεταφορά ναρκωτικών, που θα περνούν από τις περιοχές των Ινδιάνων. «Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε γιατί φοβόμαστε ότι οι Ινδιάνοι θα σφαγιασθούν από τους λαθρεμπόρους», λέει ο Κάρλος Τραβάσος, στέλεχος της FUNAI, και προσθέτει ότι «αυτή η κατάσταση ίσως καταφέρει το μεγαλύτερο ώς τώρα πλήγμα στα όσα έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες για να προστατεύσουμε τους Ινδιάνους που ζουν απομονωμένοι. Πρόκειται για γενοκτονία!».

Η περιοχή έγινε πρωτοσέλιδο το 2008 όταν η FUNAI έδωσε στη δημοσιότητα αεροφωτογραφίες που αποδείκνυαν την ύπαρξη φυλής Ινδιάνων οι οποίοι δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή