Οι Γάλλοι εμπιστεύονται τη Μέρκελ

Οι Γάλλοι εμπιστεύονται τη Μέρκελ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και όχι τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της γαλλικής εφημερίδας Le Ρarisien.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που έγινε γνωστή μία ημέρα μετά τους φόβους για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, το 46% των Γάλλων εκφράζει τη στήριξή του στη Γερμανίδα καγκελάριο και μόνο το 33% στον Σαρκοζί και τη γαλλική κυβέρνηση. Ο Σαρκοζί έρχεται επίσης μετά τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος απέσπασε ποσοστό 37% στις προτιμήσεις των πολιτών, στους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν ηγέτες και οικονομικούς οργανισμούς ενόψει της οικονομικής κρίσης. Ο κατάλογος των προς αξιολόγηση ηγετών και θεσμών περιελάμβανε τον Μπαράκ Ομπάμα, την Αγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί καθώς και το ΔΝΤ και άλλους οργανισμούς και θεσμούς, περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς – όπως τράπεζες, οίκους αξιολόγησης, τις συνόδους του G8 και του G20, την Ευρώπη και τις επιχειρήσεις. Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό που αποσπά στις προτιμήσεις των Γάλλων η κ. Μέρκελ, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι Γάλλοι την αγαπούν», προσθέτοντας ωστόσο ότι τη Γερμανίδα καγκελάριο βαρύνουν οι κατηγορίες για έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή