Ανησυχία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ανησυχία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ταραχές στο Λονδίνο προκαλούν μεγάλη ανησυχία στη ΔΟΕ και στους διοργανωτές της Ολυμπιάδας του 2012 στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ηδη αυτή την εβδομάδα, οι ταραχές ανάγκασαν τη FIFA να αποφασίσει την αναβολή του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ολλανδίας και της Αγγλίας στο στάδιο Γουέμπλεϊ, τόπο διεξαγωγής των τελικών ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε επίσης την αναβολή σημαντικής αναμέτρησης της αγγλικής Premier League, στο γήπεδο της Τότεναμ, μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Εβερτον, παιχνίδι που θα άνοιγε τη σεζόν για τις δύο ομάδες.

Τι θα συνέβαινε, όμως, εάν ανάλογες ταραχές ξεσπάσουν σε φτωχές συνοικίες του Λονδίνου την εποχή των Ολυμπιακών; Το Ολυμπιακό Πάρκο, που φιλοξενεί το κυρίως στάδιο, το ποδηλατοδρόμιο και το κέντρο σπορ νερού, βρίσκεται κοντά στις συνοικίες του Χάκνεϊ και του Τότεναμ, επίκεντρου των ταραχών αυτής της εβδομάδας.

Το γεγονός αυτό θα απασχολήσει σίγουρα τα στελέχη της βρετανικής αστυνομίας, που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο των νεαρών ταραξιών, εκτός από εκείνον των μουσουλμάνων τρομοκρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή