Η καρδιά του κολεγίου της μόδας θα χτυπά αλλού

Η καρδιά του κολεγίου της μόδας θα χτυπά αλλού

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Με χαρούμενα μοντέλα που φυσούσαν φούσκες, φετιχιστές με αυτιά λαγού και καρότα σαν αξεσουάρ και αρκετά ρούχα με απίστευτη φαντασία, το Central Saint Martins γιόρτασε το τέλος μιας εποχής με ένα εξαιρετικό σόου αποφοίτησης τον Μάιο. Ξακουστό για την τέχνη και το ντιζάιν, το σχολείο βρίσκεται στη φάση μετακίνησης από το σύμπλεγμα των κτιρίων της πόλης στο Charing Cross, που έδινε στους φοιτητές την αίσθηση του δρόμου, σε ένα πελώριο νέο κάμπους. Υστερα από 70 χρόνια στην καρδιά της πόλης, το σχολείο μετακομίζει σε 420.000 τ.μ. στο King’s Cross.

Η Τζέιν Ράπλεϊ, επικεφαλής του κολεγίου, είπε ότι είναι «μοναδική ευκαιρία για να ξαναφανταστούμε πώς διδάσκεται η τέχνη, το ντιζάιν και η περφόρμανς». Αλλά υπήρχαν υγρά μάτια, καθώς άνοιξε το σόου αποφοίτησης με αρχειακό υλικό με φοιτητές σε ώρα εργασίας στο κτίριο που φιλοξενούσε το Saint Martins από το 1930. Ανάμεσα στους διάσημους φοιτητές ήταν η Σάρα Μπάρτον, που αποφοίτησε το 1998. Συνέχισε να εργάζεται σαν μαθητευόμενη στον Αλεξάντερ ΜακΚουίν -απόφοιτος της ίδιας σχολής- και έφθασε να σχεδιάσει το νυφικό που φορούσε η Κέιτ Μίντλετον όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ τον Απρίλιο.

Το σόου αποφοίτησης απέδειξε ότι οι φοιτητές του Central Saint Martins άνθησαν ακόμη και κάτω από το ταβάνι που έσταζε στο παλιό κτίριο. Απόφοιτοι όπως ο Κρίστοφερ Κέιν, ο Γκάρεθ Πιου και ο Τζόναθαν Σόντερς, δημιουργούν αίσθηση στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Το σόου αποφοίτησης του 2011 ήταν και μια προβολή της καλλιτεχνικής φαντασίας στη μόδα, για την οποία είναι γνωστή η Αγγλία, αν και το Central Saint Martins τώρα συγκεντρώνει φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο.

Τα πιο εξαιρετικά κομμάτια αυτή την άνοιξη ήρθαν από Ιάπωνες σπουδαστές. Βραβείο απέσπασε η Μόμο Γουάνγκ με παραδοσιακά πλεκτά και εμπριμέ που έδειξε με μπαλόνια με ήλιον σαν αξεσουάρ. Ο φοιτητής ντιζάιν Ριοχάι Καβανίσι με τη δήλωσή του για τέχνη και οικολογία ήταν παράδειγμα της μόδας με αποστολή.

Πλεκτά με πλούσιες υφές, γλυπτά με βάθος και ευφάνταστα εμπριμέ ήταν τα δημοφιλέστερα θέματα. Η Φλαμίνια Σακούτσι, Ιταλίδα φοιτήτρια, δημιούργησε μοναδική συλλογή που είχε λάτεξ και δέρμα με αναφορές στη Φύση. Η ευφάνταστη συλλογή της εξασφάλισε το βραβείο L’Oreal Professionel Young Talent για την καλύτερη φοιτητική συλλογή.

Η νέα τοποθεσία μπορεί να λειτουργήσει σαν έμπνευση για τους μελλοντικούς φοιτητές του Central Saint Martins, για τους οποίους η αποστολή στη μόδα είναι να παίρνουν υπάρχουσες ιδέες για τα ρούχα και να τις μεταφράζουν σε κάτι φρέσκο και μοντέρνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή