ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Εμπρηστές έχουν πυρπολήσει 36 αυτοκίνητα στο Βερολίνο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εμπρηστές έχουν πυρπολήσει 36 αυτοκίνητα στη γερμανική πρωτεύουσα τις τελευταίες δύο μέρες, κυρίως Mercedes, Audi και BMW, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία. Πράγμα που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των πυρπολημένων αυτοκινήτων στο Βερολίνο έχει φθάσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον σε 138, αριθμός υπερδιπλάσιος από εκείνον ολόκληρου του 2010. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ακροαριστεροί εξτρεμιστές είθισται να πυρπολούν πολυτελή αυτοκίνητα, σύμβολα πλούτου και εξαγωγικής ικανότητας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ L’ ΕΧΡRΕSS

Αντίδραση δικηγόρων Στρος-Καν

ΠΑΡΙΣΙ. Οι Γάλλοι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν χαρακτήρισαν χθες «ανακριβή και κακόβουλη» τη δημοσίευση, στο περιοδικό L’ Express, της ιατροδικαστικής εξέτασης της Ναφισάτου Ντιάλο και προανήγγειλαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μηνύσεις, για καταστρατήγηση του τεκμηρίου αθωότητας του πελάτη τους. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μηνύσεις, σχετικά με αυτό, που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί δυσφημιστική κατηγορία, που πλήττει το τεκμήριο αθωότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν», επισημαίνουν οι δικηγόροι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ενρί Λεκλέρκ, σε ανακοίνωσή τους προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Στη σχετική ιατροδικαστική έκθεση γίνεται λόγος για επίθεση και βιασμό και περιγράφονται οι συνθήκες μεταφοράς της Ντιάλο στο νοσοκομείο, καθώς και πως εν μέσω δακρύων περιέγραψε την επίθεση, η οποία αποδεικνύεται από τα υφιστάμενα τραύματα στο σώμα της.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΖΑΡΕ

Διαδηλώσεις στην Ινδία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Σείεται η Ινδία από διαδηλώσεις οπαδών του αυτόκλητου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς Να Χαζάρε ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή. Ο Χαζάρε, 74 ετών, ο οποίος απηχεί τις επιθυμίες εκατομμυρίων Ινδών ζητώντας σκληρότερους νόμους κατά της διαφθοράς, συνελήφθη την Τρίτη. Στη συνέχεια, κι ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του διαμαρτύρονταν έξω από τη φυλακή, ο Χαζάρε αρνήθηκε να εγκαταλείψει το κελί του αφού η κυβέρνηση διέταξε την αποφυλάκισή του. Ο πρωθυπουργός, Μανμόαν Σινγκ, 78 ετών, ο οποίος επικρίνεται ευρέως ότι έχει χάσει την επαφή του με την κοινή γνώμη, απέρριψε την απεργία του Χαζάρε ως «πλήρως εσφαλμένη», προκαλώντας την οργή βουλευτών, οι οποίοι κραύγαζαν «ντροπή».

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Επίθεση από καρχαρία

ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ. Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του, όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία. Ο Ιαν Ρέντμοντ, 30 ετών, βρισκόταν στις Σεϋχέλλες για τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, όταν δέχθηκε επίθεση καρχαρία, ενώ κολυμπούσε στην παραλία «Ανσε Λάζιο» στο νησί Πρασλίν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. «Δύο άνθρωποι, που βρίσκονταν σε σκάφος, όχι μακριά από το σημείο της επίθεσης, προσπάθησαν να βοηθήσουν τον νεαρό Βρετανό, αλλά ο Ιαν Ρέντμοντ δεν κατάφερε να επιβιώσει, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα», συνεχίζει. Η επίθεση συνέβη την Τρίτη το απόγευμα και η σύζυγός του, η οποία έκανε ηλιοθεραπεία στην παραλία, είδε όλη τη φρικαλέα σκηνή. Το νεόνυμφο ζευγάρι καταγόταν από το Λανκασάιρ της Αγγλίας κι είχε φθάσει στις Σεϋχέλλες μόλις πριν από λίγες μέρες. Στην ίδια παραλία, δέχθηκε επίθεση καρχαρία κι ένας 36χρονος Γάλλος τουρίστας, αρχές του μήνα, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του.

ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Μήνυσαν τη FDΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πέντε εταιρείες της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας μήνυσαν την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, απορρίπτοντας ως ακατάλληλη τη νέα νομοθεσία που θα τις υποχρεώσει σε ένα χρόνο να προβάλλουν προειδοποιητικές φωτογραφίες θυμάτων του τσιγάρου πάνω στα πακέτα του προϊόντος τους. Σύμφωνα με τον νόμο, οι νέες προειδοποιήσεις πρέπει να υπάρχουν στα πακέτα προς πώληση από τον Σεπτέμβριο του 2012. Σε μια προσπάθεια καθυστέρησης της εφαρμογής του νόμου, οι RJ Reynolds Tobacco (Camel και Winston), Lorillard Tobacco, Commonwealth Brands, Liggett Group και Santa Fe Natural Tobacco, κατέθεσαν την Τρίτη μήνυση κατά της υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων οι πέντε εταιρείες καταγγέλλουν ότι οι νέες προειδοποιήσεις θα προκαλέσουν «φόβο και κατάθλιψη και θα αποθαρρύνουν» τους καταναλωτές.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ 60.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πλημμύρες στο Πακιστάν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο νότιο Πακιστάν εξαιτίας των νέων πλημμυρών που μαστίζουν τη χώρα. Οι νεκροί, σύμφωνα με πρόχειρους απολογισμούς, είναι 30, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία συνολικά 700.000 άτομα βιώνουν με τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων. Εκατοντάδες χωριά και πολλοί καταυλισμοί πλημμύρισαν στην επαρχία Σιντ, μια από τις περιοχές που είχαν πληγεί σοβαρά και στις πλημμύρες της περασμένης χρονιάς. Πέρυσι, οι πλημμύρες επηρέασαν τη ζωή έως και 20 εκατομμυρίων Πακιστανών σαρώνοντας το ένα πέμπτο της χώρας και αφήνοντας πίσω τους οικονομικές απώλειες ύψους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή