ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 42 ΝΕΚΡΟΙ

Βίαιες συγκρούσεις συγκλονίζουν το Καράτσι του Πακιστάν

ΚΑΡΑΤΣΙ. Τουλάχιστον 42 είναι οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις που συγκλονίζουν το Καράτσι του Πακιστάν. Οι βιαιότητες ξέσπασαν έπειτα από τη δολοφονία του πρώην βουλευτή του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) Αχμέντ Καριμντάντ από ένοπλο. Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχους πίσω από την επίθεση βρίσκεται το πολιτικό κόμμα Κίνημα Μουταχίντα Κουάμι (MQM). Το περιστατικό αυτό πυροδότησε έντονες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες που δρουν στη Λαγιάρι, μία φτωχή γειτονιά γνωστή για τη βία και τις μάχες ανάμεσα σε συμμορίες της περιοχής και ένοπλους ακτιβιστές του MQM. «Η κρίση ξεκίνησε με τον πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες, αλλά τώρα προστέθηκε και μία πολιτική διάσταση. Τα πράγματα είναι περίπλοκα στο Καράτσι όπου υπάρχει ένταση μεταξύ πολλών εθνοτικών ομάδων» δήλωσε ο Σαούντ Μίρζα, αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΤΩΝ PINK FLΟΥD

Εφεση άσκησε ο Τσάρλι Γκίλμορ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εφεση στη 16μηνη ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε από αγγλικό δικαστήριο άσκησε χθες ο γιος του κιθαρίστα των Pink Floyd, Τσάρλι Γκίλμορ. Ο 21χρονος, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Μάιο και ζήτησε συγγνώμη, είχε φωτογραφηθεί να κρέμεται από τη σημαία της Βρετανίας στο μνημείο του Κενοταφίου. Ενας εκπρόσωπος του εφετείου επιβεβαίωσε την άσκηση της έφεσης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο νεαρός Γκίλμορ κατηγορείται ακόμη ότι έριξε έναν κάδο απορριμμάτων στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο θέατρο, ότι πήδηξε στο καπό ενός αυτοκινήτου που μετέφερε προσωπικό προστασίας μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς και για το σπάσιμο ενός παραθύρου σε ένα κατάστημα.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 22 ΑΦΓΑΝΟΙ ΑΜΑΧΟΙ

Ανατινάχθηκε μίνι μπας

ΧΕΡΑΤ. Είκοσι δύο Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν χθες, όταν ένα μίνι μπας στο οποίο επέβαιναν ανατινάχθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κρυμμένο στην άκρη του δρόμου, στο δυτικό Αφγανιστάν. Γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης, που έγινε στην περιοχή Ομπε της επαρχίας Χεράτ. Σε μία δεύτερη έκρηξη στην ίδια περιοχή μια γυναίκα σκοτώθηκε και επτά άνδρες τραυματίστηκαν όταν το φορτηγό τους έπεσε πάνω σε παρόμοια βόμβα. Στο μεταξύ στη δυτική Αγγλία εκατοντάδες άνθρωποι με λουλούδια στα χέρια (φωτο) θρήνησαν τον χαμό τού μόλις 24χρονου Ντάνιελ Κλακ, που έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν ακριβώς πριν από μία εβδομάδα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ

Δίκη για τον φόνο Χαρίρι

ΧΑΓΗ. Το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο αποφάνθηκε χθες ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να διεξαχθεί δίκη σχετικά με τον φόνο του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ αλ Χαρίρι. Το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο στη Χάγη εξέδωσε τον Ιούνιο εντάλματα σύλληψης εις βάρος τεσσάρων ανδρών που καταζητούνται για τη δολοφονία, όμως δεν είχε δημοσιοποιήσει το πλήρες κατηγορητήριο. Λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως οι τέσσερις είναι μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ έχει αρνηθεί οποιοδήποτε ρόλο στην έκρηξη που σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2005 στη Βηρυτό και στοίχισε τη ζωή στον Χαρίρι και σε 21 άλλους ανθρώπους.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Σύλληψη δημοσιογράφου

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στη σύλληψη του 38χρονου δημοσιογράφου Τζέιμς Ντέσμπορο, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο υποκλοπών της News of the World, προχώρησε χθες η αστυνομία του Λονδίνου. Ο Ντέσμπορο, που είναι αρχισυντάκτης κινηματογραφικών θεμάτων στην εφημερίδα, συνελήφθη αφού προσήλθε αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου για να καταθέσει. Οι κατηγορίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Ντέσμπορο αφορούν τη δραστηριότητά του μεταξύ 2005 και 2009, ενώ η σύλληψή του είναι η 13η στο σκάνδαλο, που οδήγησε στο κλείσιμο της News of the World και στην αναστολή της εξαγοράς του καλωδιακού δικτύου BSkyB από τη News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ

Χάθηκε επαφή με δορυφόρο

ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσία έχασε, χθες, την επαφή με τον ισχυρό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο που είχε εκτοξεύσει, λίγες ώρες πριν, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Διάστημα. Οπως δήλωσε πηγή της διαστημικής βιομηχανίας, ο δορυφόρος Express-AM4 εκτοξεύτηκε, αλλά δεν τέθηκε σε τροχιά. «Η ώρα κατά την οποία είχαμε προβλέψει να γίνει η αποσύνδεση του δορυφόρου από τον πύραυλο έχει ήδη περάσει. Τα συστήματα ραντάρ δεν βλέπουν τον δορυφόρο στην προκαθορισμένη τροχιά. Δεν εκπέμπει σήμα», υπογράμμισε η πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή