Εντείνεται η βία μεταξύ Ισραήλ και Γάζας

Εντείνεται η βία μεταξύ Ισραήλ και Γάζας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΖΑ. Δέκα ρουκέτες τύπου Γκραντ και Κασάμ, οι οποίες προήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξαν χθες το πρωί τις ισραηλινές πόλεις Ασκελόν, Μπιρσέβα και Κιριάτ Γκατ, σε αντίποινα για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Πέμπτης, που προκάλεσαν τον θάνατο του επικεφαλής των Λαϊκών Επαναστατικών Επιτροπών στη Γάζα και ακόμη πέντε πολιτών. Το πρωί της Πέμπτης, ένοπλοι είχαν επιτεθεί εναντίον στόχων του ισραηλινού στρατού στα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ στο θέρετρο Εϊλάτ των ακτών του Κόλπου της Ακαμπα, σκοτώνοντας οκτώ Ισραηλινούς.

Οι περισσότερες από τις ρουκέτες που έπληξαν το Ισραήλ έπεσαν στο έδαφος χωρίς να προκαλέσουν θύματα, αν και μία από αυτές χτύπησε βιοτεχνία στη βιομηχανική ζώνη της Ασντόντ τραυματίζοντας έξι άτομα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, για τις επιθέσεις ενόπλων της Πέμπτης ευθύνονται οι Λαϊκές Επιτροπές, που εξόπλισαν τους τρομοκράτες και οργάνωσαν την επιχείρηση. Η εκδοχή του ισραηλινού στρατού εκτιμά ότι οι ένοπλοι διείσδυσαν με τον εξοπλισμό τους από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω των σηράγγων που χρησιμοποιούν λαθρέμποροι, για να περπατήσουν 200 χιλιόμετρα μέσα στην έρημο του Σινά, προτού εισέλθουν σε ισραηλινό έδαφος μέσω των πλημμελώς φυλασσόμενων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια του Εϊλάτ. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν πέντε από τους ενόπλους, ενώ Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες εξόντωσαν άλλους δύο, παρότι ισραηλινές πηγές εκτιμούν ότι στην επιχείρηση της Πέμπτης συμμετείχαν τουλάχιστον 15 με 20 τρομοκράτες. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχος της επιχείρησης ήταν η απαγωγή Ισραηλινού στρατιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή