Αποχρωσεις

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μαχαίρια η Κέιτ Μος με τους γείτονες

Στα μαχαίρια βρίσκεται η Κέιτ Μος με τους καινούργιους της γείτονες, στο πολυτελές προάστιο Highgate του βόρειου Λονδίνου, όπου αγόρασε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα και σχεδιάζει να το ανακαινίσει. Αυτή η ανακαίνιση, άλλωστε, είναι και η αιτία της… κρίσης, καθώς οι γείτονες έχουν θορυβηθεί τα μάλα από την πρόθεσή της να σκάψει μια τεράστια έκταση κάτω από το παλαιό κτίσμα, προκειμένου να εγκαταστήσει ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο με δωμάτιο σάουνας. Οι ντόπιοι φοβούνται για τη διατάραξη των υπόγειων υδάτων της περιοχής κι εν γένει θεωρούν όλα αυτά «ανάρμοστα» για την περιοχή και ζητούν να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του ιστορικού κτιρίου. Το διεθνούς φήμης μοντέλο έχει ζητήσει την άδεια των αρμόδιων αρχών για τις απαραίτητες εργασίες και όσο περιμένει να εγκριθεί, οι γείτονες δεν κρύβουν τις διαθέσεις τους. Στη γειτονιά, πάντως, μένουν κι άλλες διασημότητες όπως ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ.

Κοιμάται σε φέρετρο

Την άνεση του κρεβατιού του με ένα στενόχωρο φέρετρο αλλάζει κάθε Παρασκευή βράδυ ο Ζέλι Ρόσι από τη Βραζιλία τα τελευταία 23 χρόνια και με αυτόν τον τρόπο τιμά μια παλιά συμφωνία που είχε κάνει με τον εκλιπόντα καλύτερό του φίλο. Το «μυστικό» του αποκάλυψε ο 14χρονος εγγονός του, όταν έγραψε σχετικά στη σχολική εφημερίδα. Εκτοτε έμαθαν οι πάντες στο νοτιοανατολικό κρατίδιο Μίνας Γκέρες ότι ο παππούς του κοιμάται κάθε εβδομάδα σ’ ένα φέρετρο για να τιμήσει τη μνήμη ενός χαμένου φίλου. Πριν από πολύ καιρό, οι δύο φίλοι είχαν συμφωνήσει ότι όποιος πεθάνει πρώτος, ο άλλος θα του αγόραζε το φέρετρο. Ο φίλος του κ. Ρόσι αγόρασε ένα φέρετρο όταν λανθασμένα νόμιζε ότι ο Ζέλι Ρόσι πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1983. Οταν ο φίλος του πέθανε το 1988, ο κ. Ρόσι τίμησε την υπόσχεση και του αγόρασε ένα «επώνυμο» φέρετρο, αλλά άρχισε κι ο ίδιος να κοιμάται σ’ ένα τέτοιο για να μην ξεχνά τον φίλο του.

Επίθεση από τράγο

Ενας… εριστικός τράγος τάραξε τον ήσυχο περίπατο που απολάμβανε ένα ζευγάρι Γερμανών, στα τυρολέζικα βουνά της Αυστρίας. Οπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ORF, ο τράγος επιτέθηκε με κουτουλιές στον άνδρα και δεν έλεγε να σταματήσει, έως ότου εκείνος αποφάσισε να τον πιάσει από τα κέρατα. Οταν τον άφηνε όμως, το ζώο συνέχιζε τις κουτουλιές, οπότε αναγκάστηκε να τον κρατά συνεχώς επί τρεις ώρες έως ότου καταφθάσει βοήθεια και το ζώο ηρεμήσει. Αν και κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, εντούτοις ο ιδιοκτήτης του επιθετικού τράγου θα κληθεί αν μη τι άλλο να πληρώσει το σκισμένο παντελόνι του άτυχου Γερμανού τουρίστα.

Οργή διαιτολόγων

Ενα βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός χονδρού κοριτσιού που κάνει δίαιτα και μεταμορφώνεται από ένα ανασφαλές παχύσαρκο πλάσμα στο ποδοσφαιρικό αστέρι του σχολείου. Το βιβλίο με τίτλο Maggie Goes on A Diet, του Paul Kramer, που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στην Αμερική, όπως γράφει η εφημερίδα Independent, έχει γίνει ήδη αντικείμενο εντονότατων επικρίσεων από διαιτολόγους και ειδικούς. Οι ενστάσεις τους επικεντρώνονται κυρίως στο γεγονός ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι ένα πρόβλημα με την αντιμετώπιση του οποίου πρέπει να ασχοληθούν οι γονείς κι όχι τα ίδια τα παιδιά. Δεδομένου ότι το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι υπαρκτό και εκτεταμένο κι ένα 6χρονο ή ένα 7χρονο γνωρίζει ήδη πώς το βλέπει ο κόσμος και πως θα εξελιχθεί σε έναν αντιδημοφιλή παχύσαρκο ενήλικο, οι γονείς είναι εκείνοι οι οποίοι οφείλουν να φροντίσουν για τη σωστή διατροφή των τέκνων τους.

Κολλημένοι Ρουμάνοι

«Κολλημένοι» στις οθόνες τους και συγκεκριμένα στη σελίδα του δημοφιλούς facebook είναι σχεδόν οι μισοί από τους Ρουμάνους χρήστες του Διαδικτύου, με το 49,57% εξ αυτών να είναι συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Οι νέοι από 18 έως 24 ετών και οι γυναίκες, περισσότερο απ’ τους άνδρες, 51,15% και 49,85% αντιστοίχως, είναι από τους θερμότερους χρήστες, καθώς έχουν πάντα κάτι περισσότερο να πουν και να δημοσιοποιήσουν. Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε 3,6 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο πόρταλ facebrands. ro, το μοναδικό που παρακολουθεί επίσημα την εξέλιξη των λογαριασμών του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή