Μπιγιονσέ, κάθε τραγούδι και μια στυλιστική άποψη

Μπιγιονσέ, κάθε τραγούδι και μια στυλιστική άποψη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρισι. Το τελευταίο άλμπουμ της Μπιγιονσέ Νόουλς βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτ αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν ήταν η μουσική της για την οποία κουβέντιαζε ο κόσμος της μόδας. Το τέταρτο άλμπουμ της καλλιτέχνιδος, «4», αποκαλύπτει ένα εξώφυλλο που ξεδιπλώνεται και θυμίζει περισσότερο περιοδικό μόδας από εξώφυλλο δίσκου.

Η μόδα ανέκαθεν έπαιζε μεγάλο ρόλο στην καλλιτεχνική περσόνα της κ. Νόουλς. Στα μουσικά βίντεο, αλλάζει ρούχα για να ερμηνεύσει διαφορετικούς ρόλους – από σέξι ντίβα σε τακούνια-ουρανοξύστες και ολόσωμη φόρμα στο «Single ladies» μέχρι μια χαρούμενη νύφη με νυφικό στο «Best thing I never had».

Η διαφορά αυτή τη φορά είναι στην επιλογή των σχεδιαστών. Αντί να παραμείνει κολλημένη σε βασικούς οίκους μόδας όπως Βερσάτσε, Γκούτσι και Σανέλ, η τραγουδίστρια έχει ρίξει τους προβολείς σε έναν αριθμό από ανερχόμενους σχεδιαστές, των οποίων, τα ονόματα μπορεί να είναι άγνωστα σε όλους, εκτός από τους φανατικούς της μόδας.

«Το άλμπουμ είναι ένα μουσικό συνονθύλευμα από όλα όσα αρέσουν στην Μπιγιονσέ», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της κ. Νόουλς, Τζένκε-Αχμέντ Τάιλι. «Κάθε τραγούδι έχει στα αλήθεια διαφορετική προσωπικότητα, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε το εξώφυλλο σαν μια ιστορία μόδας σε ένα περιοδικό, με κάθε τραγούδι να έχει το δικό του στιλ».

Το εξώφυλλο του άλμπουμ, που αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της τραγουδίστριας για δημιουργούς κάτω από το ραντάρ, δείχνει την κ. Νόουλς να φοράει γούνα αλεπούς από τον καλτ Γάλλο σχεδιαστή Αλεξάντρ Βοτιέ, διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski από τον οίκο Lesage. Η δουλειά του κ. Βοτιέ εμφανίζεται επίσης μέσα στο εξώφυλλο, όπως και σορτς με την υπογραφή Ζιλιέν Φουρνιέ.

Στην «πολυτελή» εκδοχή του άλμπουμ, που παρουσιάζει διασκευές και έξτρα τραγούδια, το εξώφυλλο δείχνει την κ. Νόουλς με ένα κεντημένο μοβ και μαύρο φόρεμα από τον 27χρονο Γάλλο σχεδιαστή Maxime Simoens.

Στο οπισθόφυλλο και των δύο εκδοχών του άλμπουμ, η τραγουδίστρια είναι φωτογραφημένη με ένα vintage τζάκετ Αζεντίν Αλάια και ψηλά τακούνια από τον Ολλανδό σχεδιαστή Jan Τaminiau.

Γι’ αυτούς τους καινούργιους σχεδιαστές, το να έχουν την κ. Νόουλς να φοράει τις δημιουργίες τους, τους έχει ήδη βοηθήσει να συγκεντρώσουν περισσότερα βλέμματα στην παγκόσμια σκηνή της μόδας.

Για τη συναυλία της στο Φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι στη Βρετανία τον Ιούνιο, η κ. Νόουλς φορούσε ένα χρυσό μίνι φόρεμα από τον κ. Βοτιέ. Ο σχεδιαστής είπε ότι επελέγη την τελευταία στιγμή, ύστερα από πρόταση του συζύγου της κ. Νόουλς, ράπερ Τζέι Ζεντ. Το ρούχο, που είχε μαζί και μαύρο σορτς και φαρδιά ζώνη, βοήθησε να αναπτυχθεί μεγάλο ενδιαφέρον για τον κ. Βοτιέ – όπως διαπιστώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν κυρίαρχοι κριτικοί μόδας και αγοραστές ανέβηκαν αμέτρητα σκαλιά και στριμώχτηκαν σε ένα ζεστό δωμάτιο για να δουν την τελευταία του κουτύρ συλλογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή