Το Προσωπο: Μισέλ Μπάκμαν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μισέλ Μπάκμαν, νικήτρια των ανεπίσημων προκριματικών εκλογών των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα, απέδειξε ότι αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη.

Η Μπάκμαν εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά το 2006. Απασχόλησε, όμως, την επικαιρότητα το 2008, όταν, ερωτηθείσα σε συνέντευξη για τον υποψήφιο τότε Μπαράκ Ομπάμα, απάντησε ότι «ίσως να έχει αντιαμερικανικές θέσεις».

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Μπάκμαν αναδείχθηκε σε προβεβλημένο στέλεχος και ουσιαστική ηγέτις της άτυπης ιδεολογικής ομάδας των «Πάρτι τσαγιού», στην οποία εντάχθηκε άκοπα, χάρη στις υπερσυντηρητικές θέσεις της, που περιλαμβάνουν την κατηγορηματική διαφωνία σε κάθε μορφή άμβλωσης, την αντίθεση σε κάθε αύξηση της φορολογίας, τη στήριξη της κατ’ οίκον εκπαίδευσης παιδιών από θρησκευόμενους γονείς και την καταπολέμηση της διδαχής της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών στα σχολεία, ζητώντας αντίθετα οι μαθητές να διδάσκονται τη θεωρία της Δημιουργίας.

Αν και η θέση της ως ιδεολογικής ηγέτιδος των «Πάρτι τσαγιού» αποτελεί το ισχυρότερο πολιτικό χαρτί της Μπάκμαν, η ταύτισή της με το υπερσυντηρητικό κίνημα ενδέχεται να της σταθεί εμπόδιο στην προσέλκυση ανεξάρτητων ψηφοφόρων, αλλά και μετριοπαθών ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η ανάδειξή της σε νικήτρια των ανεπίσημων εκλογών της Αϊόβα ενισχύει, ωστόσο, τις πιθανότητές της για το χρίσμα στο εθνικό συνέδριο του κόμματος του χρόνου τον Αύγουστο στη Φλόριντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή