Συντομα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΑΖΟΝ

Αξιοποιεί το «υπολογιστικό νέφος»

Τη δυνατότητα να διαβάζουν και να «κατεβάζουν» ηλεκτρονικά βιβλία από το online κατάστημά της μέσω των προγραμμάτων περιήγησης στο Ιντερνετ (browser) δίνει πλέον η αμερικανική εταιρεία Amazon, εγκαινιάζοντας πριν από λίγες ημέρες την υπηρεσία Kindle Cloud Reader. Αξιοποιώντας την τεχνολογία του «υπολογιστικού νέφους», η υπηρεσία επιτρέπει στον χρήστη να αποκτά πρόσβαση στα ψηφιακά του αντίτυπα από οποιονδήποτε υπολογιστή (PC ή Mac) ή από το iPad, συγχρονίζοντας τις επιλογές του (π. χ. για το μέγεθος της γραμματοσειράς) και χωρίς ο χρήστης να έχει εγκαταστήσει στη συσκευή του τις εφαρμογές που ήταν απαραίτητες μέχρι σήμερα γι’ αυτόν τον σκοπό. Το Kindle Cloud Reader προς το παρόν υποστηρίζεται από τους browser Chrome και Safari, ενώ στους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και σε άλλους φυλλομετρητές.  

Mozilla

Firefox: έτοιμη και η 6η έκδοση

Διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες είναι η 6η έκδοση του Firefox, του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης στο Ιντερνετ που αναπτύσσει η εταιρεία Mozilla Foundation, φέρνοντας σημαντικές αναβαθμίσεις. Ετσι, μεταξύ άλλων, ο Firefox 6 υπόσχεται ταχύτερη εκκίνηση, μειωμένη χρήση της μνήμης έως και κατά 30%, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ποια σάιτ θα αποθηκεύουν τον κωδικό του ή ποια θα μπορούν να εγκαταστήσουν cookies στον υπολογιστή. Επίσης, η νέα έκδοση περιέχει ένα βελτιωμένο μενού διαχείρισης, για να μπορεί κανείς να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση των «add-on», δηλαδή των πρόσθετων μικροεφαρμογών που αναπτύσσουν τρίτοι προγραμματιστές για τον φυλλομετρητή. Σχεδιαστικά, πάντως, ο Firefox 6 έχει ελάχιστες διαφορές από τον προκάτοχό του.

Facebook

Αλλαγές μετά το Google+

Βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν παιχνίδια μέσω του Facebook ανακοίνωσαν πρόσφατα οι υπεύθυνοι του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο. Ετσι, από εδώ και στο εξής θα μπορεί κανείς να μεγεθύνει την περιοχή της οθόνης που καταλαμβάνει ένα videogame για να παίζει πιο άνετα, αλλά και να «καρφιτσώνει» τους αγαπημένους του τίτλους στο πάνω μέρος της αρχικής του σελίδας, ώστε να τους βρίσκει πιο εύκολα. Επίσης, το Facebook εγκαινίασε μία νέα στήλη ροής ειδήσεων, όπου θα εμφανίζονται τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν επιλέξει οι «φίλοι» του χρήστη, όπως και η βαθμολογία τους. Οι βελτιώσεις αυτές ήρθαν μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας Google+ ότι και αυτή θα προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στα μέλη της να παίζουν videogames.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή